Чеське консульство - ЗАХІДНИЙ РЕГІОН

ДОКУМЕНТИ ДЛЯ ВІДКРИТТЯ ШЕНГЕН ВІЗИ 
ЧЕСЬКЕ КОНСУЛЬСТВО
 

 

Анкета туриста
(зразок заповнення)
(для підпису)
(приклад)
Опис
документів
Письмова
згода
 

Загальна інформація.

Увага!  Подати візові заяви можливо як за попереднім записом, так і без в усіх Візових Центрах Чеської Республіки в Україні.

Даний перелік необхідних документів відноситься  до типу візи, заявники,які хочуть відвідати Чеську Республіку з метою туризм. 

Дана віза дає право громадянам України та громадянам інших країн, які легально проживають в Україні, відвідати Чеську Республіку протягом обмеженого періоду часу, що не перевищує 90 днів в 180-денний термін.

З 23 червня 2015 року діє правило особистої подачі документів. Усі заявники мають з'явитися до Візового Центру та надати свої біометричні дані- відбитки пальців.

Винятки від зобов'язання надавати відбитки пальців стосуються таких категорій:

·         Діти, молодші 12 років;

·         Особи, у яких фізично неможливо взяти відбитки пальців;

·         Голови держави та члени національних урядів (а також члени їхніх офіційних делегацій та їхні чоловіки/дружини), якщо вони подорожують з офіційними цілями.

Згідно з рішенням, прийнятим Міністерством закордонних справ Чеської Республіки, з 18 квітня 2011р. в третіх країнах, де Чеська Республіка має кілька представницьких органів, заявники можуть подавати заяву на видачу візи тільки в той представницький орган, в рамках консульського округу якого вони мають дозвіл на постійне або тимчасове проживання.

Консульські округи представницьких та консульських установ Чеської Республіки в Україні визначені наступним чином:

1. Консульський відділ Консульства Чеської Республіки в Києві: 

Вінницька, Житомирська, Київська, Кіровоградська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Сумська, Хмельницька, Черкаська, Чернігівська, Донецька, Дніпропетровська, Запорізька, Луганська, Харківська, Херсонська області, а також Севастополь і Автономна Республіка Крим. 

Заявники, які проживають в даних областях, можуть подати документи до Візового Центру м. Київ, Одеса, Харків чи Дніпро.

2. Генеральне Консульство Чеської Республіки у Львові: 

Волинська, Івано-Франківська, Львівська, Закарпатська, Рівненська, Тернопільська та Чернівецька області. 

Заявники, які проживають в даних областях, можуть подати документи до Візового Центру м. Львів, Івано-Франківськ або Ужгород.

 
Звертаємо увагу, що відповідно до вимог Консульства Чеської Республіки, починаючи з 1 квітня 2015р. Візовий Центр буде не в праві приймати документи у заявників, які надають неповний комплект документів. Просимо усіх заявників заздалегідь підготувати повний пакет документів відповідно до обраної візової категорії.
 
Документи приймають лише з описом!
 
Для громадян України та громадян інших країн, які легально проживають на території України, які подають документи на категорію візи «Туризм» список необхідних документів наступний:
 
1. Анкета туриста на шенген візу
 
2. Письмова згода суб'єкта персональних данних
 
3. Анкета для отримання Шенгенської візи консульства Чехії (підписи в пунктах, зразок анкети додається). За неповнолітніх дітей заповнюють батьки або офіційні опікуни. 
 
4. Паспорт або інший проїзний документ. 
  • Паспорт повинен бути наданий в оригіналі.   
  • Копія всіх сторінок з відмітками, а також попередніми шенгенськими візами.
  • Не старше 10 років (продовжені паспорти не приймаються).
  • Термін дії паспорту повинен бути мінімально 3 місяці після закінчення терміну дії візи.
  • Паспорт повинен мати мінімум 2 (дві) вільні сторінки.
  • Копія всіх сторінок з відмітками громадянського паспорта.
 
5. Одна кольорова фотографія.
  • Розмір 35 х 45 мм (80 % обличчя).
  • Білий фон.
  • Зроблена не більше 6 місяців тому назад.
 
6. Підтвердження транспортного засобу (для індивідуальних туристів). 
  • Бронювання автобусних, залізничних або авіаквитків.
  • В разі поїздки на автомобілі: водійське посвідчення міжнародного зразка, документи на транспортний засіб, а також страховка на автомобіль (Грін карта).
 
7. Підтвердження зайнятості / діяльності та доходів.
  • Для працюючих осіб - довідка з місця роботи, в якій вказана посада, заробітна плата за останні шість місяців, дата прийому на роботу і затверджений період відпустки. У довідці має бути вказано ім'я і посаду людину, яка підписала довідку, а також реєстраційні та контактні дані компанії (підпис бухгалтера обов’язково, у випадку відсутності посади бухгалтера – фраза, що на підприємстві посада бухгалтера не передбачена). Додатково може знадобитися трудова книжка (дохід за місяць не менше 3500 грн.). 
Якщо, турист працює у приватного підприємця - просимо долучити до довідки про доходи, копію реєстраційного свідоцтва приватного підприємця.
Якщо турист працює на приватному підприємстві - просимо долучити до довідки про доходи, першу сторінку статуту підприємства.
 
  • Для приватних підприємців - ліцензія, реєстраційне свідоцтво (завірено нотаріально) і оригінал останньої податкової декларації.    
  • Для пенсіонерів - пенсійне посвідчення (оригінал) і документ про розмір пенсії.
  • Для студентів та учнів  – копія  студентського квитка, довідка   від навчального закладу з підтвердженням відпустки. Додатково може знадобитися студентська залікова книжка.
  • Для не працюючих осіб - письмове роз'яснення про фінансове становище заявника, підписане особисто заявником.
 
8. Підтвердження достатніх фінансових коштів для покриття витрат під час поїздки. 
  • Банківський рахунок, який підтверджує достатність і рух коштів за останні 3 місяці
  • Підписані дорожні чеки на ім'я заявника - оригінал і копія, квитанція про купівлю дорожніх чеків.
  • Спонсорство: спонсорський лист, завірений нотаріусом і підтвердження прибутковості спонсора(підтвердження зайнятості + платоспроможність).
  • Сума фінансових коштів повинна становити з розрахунком 60євро /день. 
УВАГА: У разі якщо кошти перебування покриває особа, що запрошує - письмове запрошення від фізичної або юридичної особи з ЧР, завірене поліцією для іноземців.
 
9. Додаткові документи для дітей до 18 років, які подорожують самостійно або тільки в супроводі одного з батьків. 
  • Письмова згода одного / обох батьків (якщо вони не їдуть з дитиною) - документ повинен бути нотаріально завірений, подається оригінал і копія. Рекомендуємо робити нотаріальний дозвіл із коридором мінімум на один місяць. У разі якщо є тільки один опікун, потрібне свідоцтво про народження, судове рішення про опікунство, свідоцтво про смерть або інший документ, який підтверджує реальний стан речей.
  • Копія закордонного і  внутрішнього паспорта батьків.
  • Свідоцтво про народження - оригінал та копія.
  • Діти можуть бути вписані в паспорт батьків до 15 років, в іншому випадку дитина повинна мати свій проїзний документ.
  • Спонсорство: спонсорський лист, завірений нотаріусом і підтвердження прибутковості спонсора(підтвердження зайнятості + платоспроможність).
  • Сума фінансових коштів повинна становити з розрахунком 60євро /день. 
 
Громадянам інших країн потрібно подати реєстрацію або дозвіл на проживання на території України. Даний документ повинен бути дійсний ще 3 місяці після закінчення дії візи. 
 

ВІЗОВІ ЗБОРИ

Регіони

Категорія туристів

Консульський збір

Сервісний збір

Візові центри( місто подачі)

Київський:

Вінницька, Житомирська, Київська, Кіровоградська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Сумська, Хмельницька, Черкаська, Чернігівська, Донецька, Дніпропетровська, Запорізька, Луганська, Харківська, Херсонська області, місто Севастополь та Автономна Республіка Крим.

 

Особи від 26 років

35 євро

18 євро + комісія послуги банку

Київ,

Харків,

Дніпро,

Одеса

Особи віком до 26 років

та пенсіонери

0 євро

18 євро + комісія послуги банку

Львівський:

Волинська, Івано-Франківська, Львівська, Закарпатська, Рівненська, Тернопільська та Чернівецька області

Особи від 26 років

35 євро

18 євро + комісія послуги банку

Львів,

Івано-Франківськ,

Ужгород

Особи віком до 26 років

та пенсіонери

0 євро

18 євро + комісія послуги банку

Консульський  і сервісний збори не повертаються у разі відмови у видачі візи.
Термін оформлення візи становить від 8 до 15 днів з моменту подачі документів в консульство, в окремих випадках до 30 днів.
 
Генеральне консульство має право вимагати будь-які інші документи, які підтверджують дані, зазначені в анкеті, і на підтвердження мети перебування, фінансового, соціального стану та стану здоров'я і т.д. Генеральне консульство також має право викликати заявника на співбесіду.
 
Інформація про консульство/посольство Чеської Республіки в Україні:
 
Посольство Чеської Республіки в Україні:
01901 Київ, Ярославів Вал, 34А
Телефон: +38 044 272 68 00, Факс: +38 044 272 6801
 
Консульський відділ Посольства Чеської Республіки в Києві:
02217 Київ Б.Хмельницького,58
Телефон:+38 044 234 10 05, Факс: +38 044 234 10 07
e-mail: consulate_kyiv@mzv.cz
 
Генеральне консульство Чеської Республіки у Львові:
79057 Львів Антоновича, 130
Телефон: +38 032 2976893,+38 032 2976894
Факс: +38 032 2976896,+38 02372763
e-mail: lvov@embassy.mzv.cz
                                        
Візові Центри Чеської Республіки в Україні:
 
КИЇВ
Адреса:
Площа Спортивна, 1А Бізнес-центр «Гулівер», 8 поверх (вхід в торговий центр) 
Київ, 01001
Premium Lounge Візовий центр: Бізнес центр Гулівер, Вежа Б.
 
ДНІПРОПЕТРОВСЬК
Адреса:
Вул. Барикадна, 15А, Бізнес Центр «Ступені», 1 поверх.
Дніпропетровськ, 49000

ОДЕСА
Адреса:
Вул. Канатна, 22
Одеса, 65014
 
ХАРКІВ
Адреса:
вул. Героїв Праці, 7, 2 поверх, ТЦ ”Караван”
Харків, 61000
 
ЛЬВІВ
Адреса:
вул. Під Дубом 7 б ТРЦ “Форум”

УЖГОРОД
Адреса:
Вул.  Капушанська, 92 
Ужгород, 88000

ІВАНО-ФРАНКІВСЬК
Адреса:
Вул. Короля Данила 37
Івано-Франківськ