Французьке консульство

ДОКУМЕНТИ ДЛЯ ВІДКРИТТЯ ШЕНГЕН ВІЗИ 
КОНСУЛЬСТВО 
 
 

Для громадян України та громадян інших країн, які легально проживають на території України, та подають документи на категорію візи «Туризм» до Візового Центру Франції в м.Київ пакет необхідних документів наступний:

Шенгенська туристична віза

ЗАГАЛЬНИЙ ПЕРЕЛІК НЕОБХІДНИХ ДОКУМЕНТІВ:

Увага! Термін дії таких документів, як довідка з роботи, банку, пенсійного фонду, навчання, податкової і т.д Дійсні 1 місяць!

  • Повністю заповнена анкета туриста (наш зразок).
  • Підписана синьою ручкою візова анкета французького консульства (3 ст. – пункт 36, і в кінці анкети).
  • Підписана письмова згода про обробку персональних даних.
  • Актуальну довідку з банку з інформацією про наявність коштів на банківському рахунку у гривні, євро чи доларів відповідно та виписку з банківського рахунку про рух коштів за останніх 3-и місяці. Мінімальна сума коштів на рахунку – 40 євро з розрахунку на добу перебування у Франції на одну особу

Копії документів, що підтверджують майнові володіння заявника (свідоцтво на право власності на нерухомість / копію техпаспорту на автомобіль) – за наявністю.

  • Оригінал та копії (де є відмітки) всіх сторінок дійсного закордонного паспорта, який повинен бути дійсним протягом 3-х місяців після завершення поїздки. Паспорт повинен містити  щонайменше 2 вільні сторінки. Додатково за наявністю можна додати оригінали та ксерокопії інших дійсних закордонних паспортів, а також тих паспортів, термін дії яких закінчився.
  • Ксерокопія всіх сторінок паспорта громадянина України – де є відмітки.
  • 2 нещодавно зроблені фотокартки формату 3,5х4,5. Фотокартки повинні бути зроблені не раніше, ніж за 6 місяців і не повторюватися у попередніх візах.
  •  Свідоцтво про одруження, розлучення  чи про смерть, якщо такі мали місце, та копія
  • Увага ! даний список є інформативним, проте не виключає можливості запиту додаткових документів. Всі українські документи мають бути перекладені на французьку або англійську мови (окрім паспортів та полісу медичного страхування).

 

ОКРІМ ВИЩЕЗАЗНАЧЕНИХ СТАНДАРТНИХ ДОКУМЕНТІВ НЕОБХІДНО ПОДАТИ НАСТУПНІ

(в залежності від роду діяльності заявника):

 

Для приватних підприємців:

  • Копія свідоцтва про реєстрацію підприємства заявника;
  • Оригінал податкової декларації за останній звітний період..

Для найманих робітників:

  • Оригінал довідки з місця роботи про заробітну платню за останні 6 місяців, з підтвердженням посади, із зазначенням дати працевлаштування та тривалості відпустки, а також того, що на період відсутності за заявником залишається робоче місце та заобітня плата. Якщо турист працює директором , або головним бухгалтером , то підпис у довідці повинен ставити замісник.

Для студентів:

  • Довідка з місця навчання, з зазначенням факультету, курсу навчання та дати закінчення навчання, а також того, що довідка видається для Посольства Франції в Україні;
  • Копія студентського квитка, завірена університетом;

Для пенсіонерів:

  •  Копія пенсійного посвідчення. Лише за наявності цього документу в пакеті документів заявника буде звільнено від сплати візового збору.
  •  Довідка з пенсійного фонду про пенсійні нарахування за останні 6 місяців.

         

 

ПЕРЕЛІК НЕОБХІДНИХ ДОКУМЕНТІВ ДЛЯ ОФОРМЛЕННЯ ТУРИСТИЧНОЇ ВІЗИ ДЛЯ ОСІБ ВІКОМ ДО 18 РОКІВ

  • Візова анкета французского консульства (3 ст. – пункт 36, і в кінці анкети) підписану особами, які мають право опіки над дитиною, як правило, батьками.
  • Підписана опікуном (батьками) дитини письмова згода про обробку персональних даних.
  • Актуальну довідку з банку з інформацією про наявність коштів на банківському рахунку батьків у гривні, євро чи доларі відповідно та виписку з банківського рахунку про рух коштів за останні 3-и місяці. Мінімальна сума коштів на рахунку –40 євро з розрахунку на добу перебування у Франції на одну особу.
  • Документи, що підтверджують зайнятість батьків:

Для приватних підприємців:

  • Копія свідоцтва про реєстрацію підприємства заявника;
  • Оригінал податкової декларації за останній звітний період.

 

 

Для найманих робітників:

  • Оригінал довідки про доходи з місця роботи батьків з підтвердженням посади, зазначенням дати працевлаштування та тривалості відпустки в період відсутності на робочому місці;
  • Увага! Надані довідки з місця роботи працівники Консульського відділу Посольства Франції можуть провірити, тому просимо надавати правдиву інформацію.

 А також:

  • Оригінал та копії всіх сторінок (де є відмітки) проїзного документу дитини, який повинен бути дійсним протягом 3-х місяців після завершення поїздки. Проїзний документ дитини повинен містити щонайменше 2 вільні сторінки. Додатково заявник може додати оригінали та ксерокопії інших дійсних проїзних документів, а також тих документів, термін дії яких закінчився.В паспорт батьків діти можуть бути вписані  до 14 років, фото дитини повинно бути обов’язково вклеєне і відповідати віку дитини.
  • Оригінал довідки від навчального закладу, у якій зазначено, що вона видана для подання в Посольство Франції .
  • 2 нещодавно зроблені фотокартки формату 3,5х4,5. Фотокартки повинні бути зроблені не раніше, ніж за 6 місяців і не повторюватися у попередніх візах.
  • Копія та оригінал свідоцтва про народження дитини (оригінал потрібно пред’явити при подачі документів в консульство або візовий центр).
  • Копія свідоцтва про шлюб батьків, розлучення,смерті – за наявності.
  • Копії внутрішніх паспортів батьків (всі заповнені сторінки).
  • Оригінал нотаріальної заяви та фотокопія про згоду на виїзд дитини за кордон від осіб, які мають право опіки над дитиною, як правило, батьків, оформлена протягом останніх 3 місяців, при умові якщо дитина подорожує з одним з батьків, або  третьою особою ,яка бере на себе відповідальність за динину закордоном.
  • У випадку, якщо дитина подорожує з обома батьками, нотаріальний дозвіл не потрібно
  • Вартість Французських туристичних шенген віз:

 

 

 

Статус

Консульський збір

Сервісний збір

Громадяни України

До 6-ти років

Від 6-ти до 12-ти років

От 12-ти до 18-ти лет

Старше 18 років

Пенсіонери

 

 

Безоплатно

 

Безоплатно

 

 

Безоплатно

 

35 євро

 

 

Безоплатно

 

30 євро

 

30 євро

 

 

30 євро

 

30 євро

 

 

30 євро

 

 Зауважте:
Всі збори, перераховані вище, не повертаються та сплачуються готівкою в національній валюті (гривнях) в касі Візового Центру, по курсу національного банку на день подачі.

 

Зауважте: якщо заявник після 23.06.2015 року  подавав біометричні дані до візового центру і отримав візу з відміткою VIS, то він звільняється від повторної процедури подання біометричних даних у Візовому Центрі Франції.

Інформація про консульство/посольство  Республіки Франція в Україні:

 

Посольство Франції в  Києві

01901 Київ вул. Рейтaрська ,39

Телефон: +38 044 5903600

e-mail: visas.kiev-amba@diplomatic.gouv.fr

Години роботи консульського відділу Посольства Франції:

З 10:00 до 13:00 і з 14:00 до 16 :00 з понеділка до п’ятниці .

Посольство Франції у Львові:

 

Візовий центр Франції в Києві

Київ вул..Кирилівська, 60

Тел..: (+38)044 5949620

         (+38)050 1179030

         (+38)067 3520958

info@francevac-ua.com

Години роботи колл-центру:

З 08:00 до 18:00 з понеділка до п’ятниці