Грецьке консульство

Greece-Flag-icon2
ДОКУМЕНТИ ДЛЯ ВІДКРИТТЯ ШЕНГЕН ВІЗИ 
ГРЕЦЬКЕ КОНСУЛЬСТВО
 
 
 
ДОКУМЕНТИ ПРИЙМАЮТЬ ЛИШЕ З ОПИСОМ І ЛИШЕ В ПОВНОМУ ОБСЯЗІ ЗІ ВСІМА КОПІЯМИ!
ДОКУМЕНТИ ПОДАНІ НЕ В ПОВНОМУ ОБСЯЗІ В РОБОТУ НЕ ПРИЙМАЮТЬСЯ!
 
 
Для громадян України та громадян інших країн, які легально проживають на території України, які подають документи на категорію візи «Туризм» список необхідних документів наступний:
 
Для жителів з пропискою: Волинської, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Київської, Львівської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Хмельницької, Чернівецької, Чернігівської, Черкаської, Запорізької, Дніпропетровської, Донецької, Луганської областей.
 
Шенгенська туристична віза
 
Зверніть увагу!
  • Подання документів приватними особами на всі шенгенські візи (а саме візи з тривалістю перебування до 90 днів або короткотривалі) відбувається як в Консульському відділі Посольства Грецької Республіки в України, за адресою м. Київ, вул. Панфіловців 10 (необхідний попередній запис за телефоном, а також існує обмеження на кількість заявників), так і в Візовому центрі Грецької Республіки, у таких містах, як Київ, Харків, Львів, Івано-Франківськ, Луцьк та тимчасово Дніпропетровськ (де відсутній попередній запис і обмеження на кількість відвідувачів).
  • Акредитовані туристичні агенції обслуговуються у Візовому центрі Грецької Республіки у містах Київ, Харків, Львів, Івано-Франківськ, Луцьк та тимчасово Дніпропетровськ.
  • Громадяни України, котрі проживають в області юрисдикції Генерального Консульства Грецької Республіки в місті Одеса для отримання переліку документів мають контактувати безпосередньо з цією установою.
 
ЗАГАЛЬНИЙ ПЕРЕЛІК НЕОБХІДНИХ ДОКУМЕНТІВ:
  • Повністю заповнена анкета туриста (наш зразок).
  • Підписана синьою ручкою візова анкета грецького консульства (3 ст. – пункт 36, і в кінці анкети).
  • Підписана письмова згода про обробку персональних даних.
  • Актуальну довідку з банку з інформацією про наявність коштів на банківському рахунку у гривні, євро чи доларів відповідно та виписку з банківського рахунку про рух коштів за останніх 3-и місяці. Мінімальна сума коштів на рахунку – 50 євро з розрахунку на добу перебування у Греції на одну особу.
 
⇒Важливо! Витрати, пов’язані з поїздкою заявника можуть оплачуватись третьою стороною. Для цього необхідно оформити нотаріальну заяву від спонсора (третьої сторони) про те, що він підтверджує свій намір покрити витрати на подорож. Додатково гарант має надати актуальну довідку з банку з інформацією про наявність коштів на власному банківському рахунку у гривні, євро чи долару відповідно.
 
  • Копії документів, що підтверджують майнові володіння заявника (свідоцтво на право власності на нерухомість / копію техпаспорту на автомобіль) – за наявністю.
  • Оригінал та копії (де є відмітки) всіх сторінок дійсного закордонного паспорта, який повинен бути дійсним протягом 3-х місяців після завершення поїздки. Паспорт повинен містити щонайменше 2 вільні сторінки. Додатково за наявністю можна додати оригінали та ксерокопії інших дійсних закордонних паспортів, а також тих паспортів, термін дії яких закінчився.
  • Ксерокопія всіх сторінок паспорта громадянина України – да є відмітки.
  • 2 нещодавно зроблені фотокартки формату 3,5х4,5. Фотокартки повинні бути зроблені не раніше, ніж за 6 місяців і не повторюватися у попередніх візах.
 
ОКРІМ ВИЩЕЗАЗНАЧЕНИХ СТАНДАРТНИХ ДОКУМЕНТІВ НЕОБХІДНО ПОДАТИ НАСТУПНІ
(в залежності від роду діяльності заявника):
 
Для приватних підприємців:
  • Копія свідоцтва про реєстрацію підприємства заявника;
  • Оригінал довідки про рух коштів на рахунку підприємства заявника за останні 3 місяці;
  • Оригінал довідки від Державної податкової адміністрації за місцем реєстрації підприємства заявника про сплату єдиного податку.
Для найманих робітників:
  • Оригінал довідки з місця роботи про заробітну платню за останні 6 місяців, з підтвердженням посади, із зазначенням дати працевлаштування та тривалості відпустки, а також того, що на період відсутності за заявником залишається робоче місце.
Для студентів:
  • Довідка з місця навчання, з зазначенням факультету, курсу навчання та дати закінчення навчання, а також того, що довідка видається для Посольства Греції в Україні;
  • Копія студентського квитка, завірена університетом;
  • Копія залікової книжки, завірена університетом.
Для пенсіонерів:
  •  Копія пенсійного посвідчення. Лише за наявності цього документу в пакеті документів заявника буде звільнено від сплати візового збору.
  •  Довідка з пенсійного фонду про пенсійні нарахування за останні 6 місяців.
 
ЗВЕРНІТЬ УВАГУ!
  • Вищенаведені документи не потребують перекладу чи апостилювання.
  • Всі подані оригінали документів окрім паспортів залишаються в архіві Консульського відділу і поверненню не підлягають.
 
ПЕРЕЛІК НЕОБХІДНИХ ДОКУМЕНТІВ ДЛЯ ОФОРМЛЕННЯ ТУРИСТИЧНОЇ ВІЗИ ДЛЯ ОСІБ ВІКОМ ДО 18 РОКІВ
 
До відома заявників! Оскільки на дитину оформлюється окрема віза, необхідно подати в Консульський відділ Посольства Греції окремий пакет документів на дитину, який включає:
  • Анкета туриста (наш зразок).
  • Візова анкета грецького консульства (3 ст. – пункт 36, і в кінці анкети) підписану особами, які мають право опіки над дитиною, як правило, батьками.
  • Підписана опікуном (батьками) дитини письмова згода про обробку персональних даних.
 
⇒Важливо! Неповнолітні особи не можуть подавати заяву на отримання візи самостійно. Необхідна особиста присутність однієї з осіб, яка має право опіки над дитиною в Консульській Установі.
  • Актуальну довідку з банку з інформацією про наявність коштів на банківському рахунку батьків у гривні, євро чи доларі відповідно та виписку з банківського рахунку про рух коштів за останні 3-и місяці. Мінімальна сума коштів на рахунку – 50 євро з розрахунку на добу перебування у Греції на одну особу.
  • Документи, що підтверджують зайнятість батьків:
Для приватних підприємців:
  • Копія документу про реєстрацію підприємства;
  • Оригінал або копія довідки про рух коштів на рахунку підприємства за останні 3 місяці;
  • Оригінал або копія довідки від Державної податкової адміністрації за місцем реєстрації підприємства про податки та джерела отримання доходів.
Для найманих робітників:
  • Оригінал або копія довідки від з місця роботи батьків з підтвердженням посади, зазначенням дати працевлаштування та тривалості відпустки в період відсутності на робочому місці;
  • Оригінал або копія довідки про заробітну платню за останні 6 місяців.

 

  • Оригінал та копії всіх сторінок (де є відмітки) проїзного документу дитини, який повинен бути дійсним протягом 3-х місяців після завершення поїздки. Проїзний документ дитини повинен містити щонайменше 2 вільних сторінки. Додатково заявник може додати оригінали та ксерокопії інших дійсних проїзних документів, а також тих документів, термін дії яких закінчився.
⇒Зверніть увагу! Неповнолітні особи до 18 років повинні надати або власний проїзний документ для виїзду закордон або інформація про них може бути внесена в паспорти батьків, оформлені до 01.01.2015. Внесення інформації про дітей в паспорти нового зразка, оформлені після 01.01.2015, згідно з чинним законодавством України, не проводитиметься.
 
  • Оригінал довідки від навчального закладу, у якій зазначено, що вона видана для подання в Посольство Греції.
  • 2 нещодавно зроблені фотокартки формату 3,5х4,5. Фотокартки повинні бути зроблені не раніше, ніж за 6 місяців і не повторюватися у попередніх візах.
  • Копія та оригінал свідоцтва про народження дитини (оригінал потрібно пред’явити при подачі документів в консульство або візовий центр).
  • Копія свідоцтва про шлюб батьків – за наявності.
  • Копії внутрішніх та наявних закордонних паспортів батьків (всі заповнені сторінки).
  • Оригінал заяви про згоду на виїзд дитини за кордон від осіб, які мають право опіки над дитиною, як правило, батьків, оформлена нотаріально протягом останніх 3 місяців. У випадку, якщо дитина подорожує з обома батьками, нотаріальний дозвіл не потрібно.
⇒Зверніть увагу! Для перетину кордону Вам необхідно буде надати ще один оригінал заяви на виїзд дитини за кордон, тому просимо заздалегідь оформити у нотаріуса два примірника цього документу. Завірені копії заяви не приймаються, а подані оригінали заяви залишаються в архіві Консульського відділу і поверненню не підлягають.
 
Особливі випадки:
► Особи, які мають право опіки над дитиною та мешкають за межами України повинні надати заяву про згоду на виїзд дитини за кордон оформлену:
  •  в українському закордонному представництві або
  •  у грецькому відомстві або
  •  у грецькому закордонному представництві або
  •  в іноземного нотаріуса з апостилем або легалізацією.
► Якщо один з опікунів помер – необхідно надати копію свідоцтва про смерть опікуна, а також мати з собою його оригінал під час подання документів.
► Якщо права на опіку над дитиною надані лише одному з опікунів – необхідно надати судове рішення про передачу прав на опіку.
► Якщо мати має право на опіку відповідно до Ст. 135 Сімейного Кодексу України - довідка від РАЦСу про те, що мати виховує дитину самостійно відповідно до Ст. 135 Сімейного Кодексу України.
 
Всі подані оригінали документів окрім паспортів залишаються в архіві Консульського відділу і поверненню не підлягають.
 
 
Вартість грецьких туристичних шенген віз
 
Регіони
Категорія туристів
Консульський збір
Сервісний збір
Візовий центр усіх регіонів, окрім м. Одеси:
Волинська, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Харківська, Хмельницька, Чернівецька, Чернігівська, Черкаська області
Діти до 6-ти років
0 €
0 €
Особи до 18 років
0 €
22 €
Особи віком від 18 років
35 €
22 €
Візовий центр в Одесі:
Автономна Республіка Крим, Вінницька, Кіровоградська, Миколаївська, Одеська, Херсонська області, Республіка Молдова
Діти до 6-ти років
10 € (послуги)
0 €
Особи до 18 років
10 € (послуги)
22 €
Особи віком від 18 років
35 € + 10 € (послуги)
22 €
 
                                     
Консульський  і сервісний збори не повертаються у разі відмови у видачі візи.
Термін оформлення візи становить від 8 до 15 днів з моменту подачі документів в консульство, в окремих випадках до 30 днів.
 
Генеральне консульство має право вимагати будь-які інші документи, які підтверджують дані, зазначені в анкеті, і на підтвердження мети перебування, фінансового, соціального стану та стану здоров'я і т.д. Генеральне консульство також має право викликати заявника на співбесіду.
 
 
Інформація про консульство/посольство Грецької  Республіки в Україні:
 
Посольство Греції у  Києві
01901 Київ вул. Панфіловців, 10
Телефон: +38 044 254 5471 ,+38 044 254 5472,+38 044 254 5473
Факс: +38 044 254 3998
e-mail: gremb.kie@mfa.gr, embassy@greece.kiev.ua,greece@kiev.relc.com
 
Візові Центри Грецької Республіки в Україні:
 
01023 Київ
пл. Спортивна, 1а, МФК «Гулівер», 8 поверх, вхід з сторони торгово-розважального центру
 
61010 Харків
вул. Червоно шкільна, 18а
 
43000 Луцьк
вул. Рівненська, 26
 
79000 Львів
вул. Під дубом, 7б, 2 поверх ТРЦ «Форум»
 
76000 Івано-Франківськ
вул. Короля Данила, 37
 
49000 Дніпропетровськ
пр-т Карла Маркса, 22б ТБЦ «Атріум» 2 поверх
 
65014 Одеса
вул. Канатна, 22
 
Час прийому документів та видача паспортів:
З 8:30 до 15:30 щодня з по п’ятницю, крім вихідних та святкових днів