Італійське консульство

ДОКУМЕНТИ ДЛЯ ВІДКРИТТЯ ШЕНГЕН ВІЗИ 
КОНСУЛЬСТВО ІТАЛІЇ
 
 

 

УВАГА! Вся документація українського походження, окрім паспортів, повинна бути перекладена італійською або англійською мовою без печатки бюро перекладів чи нотаріального завірення.

 

ДО УВАГИ АГЕНТІВ! Для здійснення запису заявника на подачу документів до Візового центру Італії,

агент повинен максимально швидко надіслати в електронній формі:

-Анкету туриста;

-Копію 1-ї сторінки закордонного паспорта;

-Копію  1-ї  та  2-ї сторінки національного паспорта, або ( сторінки нац..паспорта , де вказано орган,який видав паспорт, місце знаходження, дата видачі).

Послугу перекладу стандартних документів можна замовити безпосередньо у Візовому центрі Італії та у всіх наших філіалах.

Документи на туристичну візу.

1.Анкета.Заповнена анкета з особистим підписом туриста на 3-4 ст. Якщо заявник – неповнолітня особа, анкету підписує один із батьків або опікунів.

2. Фото. 2-ві кольорові фото розміром 3,5х4,5  80% обличчя на білому фоні, фото актуальне, яке не повторюється у попередніх візах.

3. Паспорт.  Закордонний паспорт і копія його заповнених сторінок. Паспорт повинен бути дійсним принаймні три місяці після закінчення дії візи і виданим не раніше, ніж 10 років тому . В паспорті мають бути щонайменше 2 вільні сторінки. Паспорти з подовженим терміном дії не приймаються.
 Всі інші закордонні паспорти заявника з дійсним терміном дії (та копії всіх сторінок) і з закінченим терміном дії та копії всіх заповнених сторінок.
 Внутрішній паспорт і копію його заповнених сторінок.

4.  Підтвердження зайнятості. Довідка з місця роботи вимога-
на фірмовому бланку роботодавця, із зазначенням номерів телефонів, адреси роботодавця, особових даних працівника, дати його зарахування на роботу, займаної посади та заробітної платні (з розшифровкою щомісячної зарплати за останні 6 місяців). У довідці повинні бути вказані дати поїздки та підтвердження того, що на час поїздки за заявником зберігається його місце роботи. Довідка дійсна протягом одного місяця.

Для окремих категорій:

Приватні підприємці подають: оригінал і копію свідоцтва про реєстрацію;
 довідку про доходи з податкової інспекції за останні шість місяців,
або звіт за останній звітний період (згідно групи ФОП на єдиному податку) з печаткою чи квитанцією з податкової.

Працівники приватних підприємців подають:  довідку з місця роботи про доходи за останні три місяці( згідно вимоги про оформлення довідки); копію свідоцтва про реєстрацію роботодавця, завірену печаткою роботодавця.

Пенсіонери подають: довідку з пенсійного фонду про розмір   пенсії за останні 6-ть місяців; оригінал і копія пенсійного посвідчення.

Учні та студенти подають: завірену печаткою довідку з навчального закладу (для запиту візи під час учбового періоду повинен бути дозвіл з місця навчання на відсутність на заняттях). Довідка дійсна протягом одного місяця. Оригінал і копія студентського квитка.

Для неповнолітніх: оригінал і копія свідоцтва про народження(якщо прізвища батьків, зазначені в свідоцтві про народження відрізняються від дійсних, необхідно надати документи, які засвідчують зміну прізвища.)

Оригінал  і копія нотаріальної згоди- на здійснення дитиною закордонної подорожі на весь період одноразової поїздки з боку того з батьків, хто НЕ супроводжує дитину у поїздці. 

В згоді на виїзд має бути зазначено: що дитина виїжджає закордон в Італію; дати поїздки; дані супроводжуючої особи згідно внутрішнього паспорта.

У випадку відсутності одного з батьків замість дозволу на виїзд дитини від нього необхідно надати інші акти громадянського стану в оригіналі та копії:

якщо один із батьків позбавлений батьківських прав на дитину, необхідно надати відповідне рішення суду, дійсне протягом 6 місяців з дати видачі;
 допускається судове рішення про визнання одного з батьків безвісти зниклим (дійсне протягом 6 місяців з дати видачі);
 Якщо в момент народження дитини ім’я батька було записане зі слів матері, подається витяг (дійсний протягом 6 місяців з дати видачі) з державного реєстру актів цивільного стану громадян про народження із зазначенням відомостей про батька відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України;
Якщо один із батьків помер, необхідно надати свідоцтво про смерть копія і оригінал.

 Копія національних паспортів батька та матері, які дають згоду на виїзд дитини за кордон.

 

Документи, які засвідчують зайнятість та фінансові гарантії батьків +нотаріальний спонсорський лист від батьків. 

Документи супроводжуючої особи:

Якщо дитина виїжджає у супроводі матері та/або батька, яка/який вже має дійсну Шенгенську візу, необхідно пред’явити паспорт цього з батьків, ксерокопію сторінки з його/її особовими даними та копію візи, термін дії якої однаковий або перевищує термін візи дитини. 

Увага! Фото дитини незалежно від її віку обов’язково повинно бути вклеїно в закордонний паспорт, в який вписана дитина.

 

5.Фінансові гарантії. 

Банківська картка, дійсна за кордоном, (оригінал і копія ) й оригінал довідки (дійсної протягом одного місяця) з банку про стан банківського рахунку заявника на візу (у будь-якій валюті) із вказанням П.І.Б. заявника, номера картки та залишку коштів на рахунку. У випадку надання іменної банківської картки, дійсної за кордоном, достатньо чеку з банкомату (дійсного протягом трьох днів) замість довідки з банку.

Або, довідка (дійсна протягом одного місяця) з банку із вказанням залишку на поточному некартковому банківському рахунку, дійсному щонайменше останні 3 місяці,  та руху коштів на рахунку за останні 3 місяці;

Або, оригінали та копії дорожніх чеків;

Або, нотаріальний спонсорський лист від третьої особи в Україні із вказанням дат поїздки, а також копія внутрішнього паспорту (заповнених сторінок) і особисті фінансові гарантії особи, яка є спонсором.

Залишкова сума на банківських рахункам повинна становити з розрахунку 54 євро/день/особа.

6. Міжнародний медичний страховий поліс: в оригіналі та копії, оформлений в Україні,дійсний у Шенген на запланований термін дії візи+коридор 15 днів.Мінімальна сума страхового покриття становить 30 000 євро. Поліс медичного страхування можливо придбати безпосередньо у Візовому центрі.

7. Документи на підтвердження економічного становища (надаються за бажанням заявника): документи на підтвердження права власності на нерухомість або інші джерела прибутку (оригінал і копія).

Примітка:

ФІНАНСОВІ ГАРАНТІЇ НАДАЮТЬ ВСІ КАТЕГОРЇЇ ТУРИСТІВ.

До вищевказаного списку входить мінімальний перелік документів, які необхідно надати при поданні на візу. Це не означає, що за наявності всіх вказаних документів видання візи обов’язкове чи відбувається автоматично.
Дипломатичне або Консульське Представництво залишає за собою право вимагати додаткову документацію.

ВІЗОВІ ЗБОРИ:

Тарифи, встановлені від 1 січня 2016 року

Діють  лише   для   громадян   таких країн:
Україна, Російська Федерація, Боснія та Герцеговина, Чорногорія, Сербія, Албанія, Грузія, Молдова, Вірменія, Азербайджан.

Тип візи

Період перебування

Тариф,Євро

 

Транзит через аеропорт,
виза типа “А”

0 днів

35

 

Туризм, бізнес,
лікування, спортивні змагання,
запрошення, робота за наймом,
підприємницька діяльність,
релігіозні мотиви, транзит
(віза типа “С”, Шенген)

Вiд 1 до 90 днів

35

 

Бізнес, запрошення
(віза типа “С”, Шенген)

90 днів
(від 1 до 5 років)
С1….С5

35

 

Лікування, супровід родичів,
підприємницька діяльність,
робота за наймом.
Релігійні мотиви, повернення,
віза у разі наявності постійного
місця проживання
(вiза типа “D”, національна)

91-365 днів

116

 

Візи  видаються  безкоштовно  таким  категоріям громадян , що запитують  короткострокові візи типу С:
- близькі родичі громадян Європейського Союзу
- неповнолітні діти, усиновлені громадянами Італії
- дипломати та технічно-адміністративний персонал  Дипломатичних представництв, акредитовані в Італії та їх родичі
- суспільно важливі особистості
- діти, яким на момент подання  документів  не  виповнилось  6 років
- іноземні  громадяни,  які прямують  до  Італії  з метою навчання (учні, студенти, випускники вищих навчальних закладів, викладачі-супроводжуючі, аспіранти) або з метою здійснення суспільної діяльності (відрядження)

– інші категорії громадян (згідно з Угодою про спрощення візового режиму).

 

Для громадян інших країн діють такі тарифи від 30 вересня 2015 року:

 

Тип візи

Період перебування

Тариф,Євро

 

Транзит через аеропорт
(вiза типа “А”)

0 днiв

60

 

Туризм, бізнес,
лікування, спортивні змагання,
запрошення, робота за наймом,
підприємницька діяльність,
релігіозні мотиви, транзит
(вiза типа “C”, Шенген)

Від 1 до 90 днів

60

 

Бізнес, запрошення
(віза типа “С”, Шенген)

90 днів
(від 1 до 5 років)
С1….С5

60

 

Лікування, супровід родичів,
підприємницька діяльність,
робота за наймом.
Релігійні мотиви, повернення,
віза у разі наявності постійного
місця проживання
(вiза типа “D”, национальна)

91-365 днів

116

 

Зверніть увагу:  Консульський збір сплачується в гривнях відповідно до курсу валют, який визначається Посольством. Детальну інформацію можна знайти на інформаційному стенді Консульської Канцелярії або на сайті www.ambkiev.esteri.it
 Сервісний збір може бути сплачений тільки в національній валюті (гривня) в касах Візового Центру та назад не повертається. Сервісний збір складає 18,33 євро + 20% ПДВ (згідно середнього щотижневого офіційного курсу гривні за ПАТКБ “Правекс-Банк” )
 Сервісний збір може змінюватися без попередження.
 Для того, щоб відправити паспорт назад кур’єром, потрібно сплатити 70 гривень (включаючи ПДВ) за кожен паспорт на додачу до стандартної плати за послуги.
Всі платежі здійснюються в гривнях та не повертаються. Плата вноситься готівкою в Візовому Центрі.

 

Розгляд документів  займає від 10 календарних днів (не враховуючи дату подання документів) для туристичної візи. Просимо враховувати,що після подачі документів у Візовому центрі вони  надійдуть на розгляд до Консульства не раніше, ніж через 2 робочі дні.

                                                

КОНТАКТНА  ІНФОРМАЦІЯ:

Посольство Італії в Києві:
ул. Ярославов Вал 32б 
01901 Киев 
Тел: +38044 2303100 

Факс: +38044 2303103 
электронная почта: ambasciata.kiev@esteri.it

Візові центри Італії в Україні:

 

КИЇВ
01024, Київ, Круглоунiверситетська, 3-5

Тел.: +38(044) 2203200 (Пн–Птн з 8.30 до 18.30)

електронну адресу:info@italyvms.com.ua

Прийом документів: Пн–Птн з 8.30 до 15.30 без перерви на обід
Видача документів: Пн–Птн з 8.30 до 17.30 без перерви на обід

 

ЛЬВІВ

просп. В’ячеслава Чорновола, 99 (у відділенні ІНТЕЗА ПРАВЕКС БАНКУ)

ОДЕСА
вул. Пушкінська, 77 (у відділенні ПРАВЕКС-БАНКУ)

ХАРКІВ
вул. Пушкінська, 68 (у відділенні ПРАВЕКС-БАНКУ)

ДНІПРОПЕТРОВСЬК
вул.Артема, 18 (у відділенні ПРАВЕКС-БАНКУ)

ВІННИЦЯ
вул.Гоголя, 30 (у відділенні ПРАВЕКС-БАНКУ)

ХЕРСОН
вул.Маяковського, 16-А (у відділенні ПРАВЕКС-БАНКУ)

ІВАНО-ФРАНКІВСЬК
вул.Січових Стрільців, 48 (у відділенні ПРАВЕКС-БАНКУ)

МАРІУПОЛЬ
просп.Леніна, 81 (у відділенні ПРАВЕКС-БАНКУ)

 

Час роботи регіональних візових центрів Італії:

Прийом документів: Пн–Птн з 9.00 до 16.00 без перерви на обід
Видача документів: Пн–Птн з 9.00 до 17.00 без перерви на обід