Литовське консульство

 
ДОКУМЕНТИ ДЛЯ ВІДКРИТТЯ ШЕНГЕН ВІЗИ 
ЛИТОВСЬКЕ  КОНСУЛЬСТВО
 
(зразок заповнення)
Письмова
згода

ПРИМІТКА: Довідка з банку про фінансовий стан дійсна лише 7 банківських  днів з дати її видачі.

 

Литовське консульство

Для громадян України та громадян інших країн, які легально проживають на території України, які подають документи на категорію візи «Туризм» список необхідних документів наступний:

Загальні документи для усіх категорій туристів:

  • Анкета туриста;
  • Письмова згода суб’єкта персональних даних;
  • Закордонний паспорт + копії першої сторінки і всіх шенгенських віз. Заявник має пред’явити всі дійсні на даний момент закордонні паспорти; якщо можливо, то додатково пред’явити старі паспорти, строк дії яких закінчився не раніше 3 років тому.;
  • 2 кольорові фотографії - розмір 3,5 х 4,5 см (80 % обличчя), на світлому тлі, без куточків і овалу, зроблені не більше 6 місяців тому;
  • Оригінал внутрішнього паспорту + копія всіх його заповнених сторінок;
  • Поліс медичного страхування;
  • Копія свідоцтва про шлюб (про розлучення, про смерть);
  • Фінансове забезпечення: Підтвердження платоспроможності має бути надане в один з наступних способів: Довідка з місця роботи (актуальна дія 7 календарних днів) із вказанням посади, дати прийняття на роботу, заробітної платні за останні 6 місяців та періоду відпустки,Довідка з банку про рух коштів за останні 3 місяці та вказанням кінцевого балансу,Дорожні чеки на ім’я заявника з його підписом. Необхідно надати копії та пред'явити оригінали,Для пенсіонерів – довідка про пенсійні нарахування за останні 6 місяців (актуальна дія 7 календарних днів). Спонсорство Витрати можуть покриватися приймаючою стороною або іншою третьою особою. Підтвердженням цього є Нотаріальна заява про спонсорство і докази наявності коштів спонсора.  Якщо можливо, заявник може надати інші докази платоспроможності, такі як право власності на рухоме та нерухоме майно.;
  • Оригінал нотаріально завіреного дозволу на подачу документів туриста в посольство Литви (у випадку неповнолітніх: доручення надає один із батьків/опікунів).

 

Додаткові документи для категорій туристів

 

Для працюючих туристів:

  • Довідка з місця роботи із зазначенням посади, окладу з розбивкою на 6 місяців та інформації про збереження за співробітником на період відпустки зарплати і робочого місця (підпис керівника, головного бухгалтера, оригінальна печатка) (актуальна дія 7 календарних днів);

 

 

Для приватних підприємців:

  • Копія свідоцтва про реєстрацію, завірена печаткою приватного підприємця, якщо її немає - завірена нотаріально;
  • Копія патенту або ліцензії;
  • Копія декларації про доходи фізичних осіб, завірена податковою службою за останні 6 місяців або звіти з печаткою податкової за останній квартал (звітний період)(актуальна дія 7 календарних днів);
  • Довідка з банку про фінансове забезпечення (актуальна дія 7 календарних днів).

 

Для пенсіонерів:

  • Оригінал і копія пенсійного посвідчення;
  • Оригінальна довідка з пенсійного фонду про розмір пенсії за останні півроку(актуальна дія 7 календарних днів);
  • У разі, якщо пенсія невелика, і немає фінансових гарантій поїздки, необхідно надати повний пакет документів особи, яка спонсорує поїздку;

 

Для дітей (до 18 років):

  • Нотаріальний дозвіл на виїзд закордон від одного/обох батьків. Якщо неповнолітній має одного опікуна, потрібно надати: свідоцтво про народження, рішення суду щодо позбавлення батьківських прав, свідоцтво про смерть або інший документ, що засвідчує факт відсутності інших опікунів.
  • Копії закордонних або громадянських паспортів батьків.
  • Свідоцтво про народження – оригінал та копія.
  • Якщо неповнолітній вписаний у паспорт одного із батьків – фотографія заявника обов'язково має бути вклеєна у паспорт незалежно від віку дитини.

 

Для студентів:

  • Студенти до 21 року, які навчаються у вищих учбових закладах на стаціонарі подають наступні документи:
  • Довідку з місця навчання і копію студентського квитка;
  • Нотаріально завірений спонсорський лист від батьків;
  • Копію інформаційної сторінки паспортів батьків;
  • Свідоцтво про народження;
  • Підтвердження платоспроможності батьків (довідка з місця роботи з випискою по зарплаті за останні 6 місяців, довідку з банку з випискою руху коштів за останні 3 місяці та залишком на рахунку, крім депозитних та кредитних;

 

Підтвердження фінансування поїздки третіми особами (спонсорство):

  • У разі, якщо поїздку туриста оплачує інша особа, необхідно надати спонсорський лист;
  • Спонсорство має бути нотаріально оформлено;
  • До спонсорського листа слід додати довідку з місця роботи спонсора із зазначенням посади, окладу та реквізитами компанії (підпис керівника, головного бухгалтера, оригінальна печатка);

А також, фінансове забезпечення спонсора - обов'язково:

  • Довідка з банку про наявність коштів на рахунку + рух коштів за останні 3-ри місяці (залишок розраховується - 40 євро в день на людину ) + копія картки до рахунку, якщо він картковий, або Дорожні чеки на ім’я заявника з його підписом. Необхідно надати копії та пред'явити оригінали (актуальна дія 7 календарних днів).
  • Якщо спонсор і спонсорований їдуть разом - допускається довідку з роботи і фінансові гарантії докласти до документів спонсорованого в копіях;
  • Копія загальногромадянського внутрішнього паспорта (всіх заповнених сторінок) спонсора.
  • Увага! Всі копії документів просимо відсилати в форматі А4.

 

Вартість Литовських туристичних шенген віз

 

Регіони

Категорія туристів

Консульський збір

Сервісний збір

Візовий центр у Львові:

Всі області

Особи від 18-ти років

35 €

21.5 €

Особи до 18 років, та пільгова група (студенти до 18 років, пенсіонери, інваліди)

0 €

21.5 €

 

 

Консульський  і сервісний збори не повертаються у разі відмови у видачі візи.

Термін оформлення візи становить від 15 днів з моменту подачі документів в консульство, в окремих випадках до 30 днів. 
Увага!  В період високого сезону термін розгляду документів становить 30 днів і більше з моменту подачі. Тому, просимо завчасно планувати свої подорожі до Литви..

УВАГА! Особи, яким протягом останнього року було відмовлено у наданні візи Посольством будь-якої країни-учасниці Шенгенської угоди, мають обов’язково надати Довідку з Пенсійного фонду України Форма ОК-7 Індивідуальні відомості про застраховану особу.

Генеральне консульство має право вимагати будь-які інші документи, які підтверджують дані, зазначені в анкеті, і на підтвердження мети перебування, фінансового, соціального стану та стану здоров'я і т.д. Генеральне консульство також має право викликати заявника на співбесіду.

ПОСОЛЬСТВО ЛИТОВСЬКОЇ РЕСПУБЛІКИ В УКРАЇНI
        01901, Київ, вул. Буслівська, 21
        УКРАЇНА
        Тел.+38044 2540920
        Факс+38044 2540928
        Ел.пошта: amb.ua@urm.lt

 

Колл-центр
Години роботи колл-центру: 08:00 – 18:00, з понеділка по п’ятницю.
Номери телефонів колл-центру (+38) 044 5949657 або (+38) 050 1179073
Також Ви можете до нас написати на info@lithuaniavac-ua.com


Години прийому документів та видачі паспортів: 
08:30 – 15:30 (з понеділка по п'ятницю, крім вихідних та святкових днів)

 

Адреси Візових Центрів Литовської Республіки в Україні:

 

Київ

Спортивна площа, 1А

Торгово-розважальний комплекс «Гулівер», 8 поверх

Premium Lounge Візовий центр: Бізнес центр Гулівер, Вежа Б.

Житомир

вул. Басейна, 2А

Вінниця

вул. Пирогова, 52А

Хмельницький

вул. Водопровідна, 75/2

Харків

вул. Героїв Праці, 7, ТРЦ «Караван», 2 поверх

Дніпро

вул. Карла Маркса, 22, ТДЦ «Атріум»

Івано-Франківськ

вул. Тролейбусна, 4А

Львів

вул. Під дубом, 7Б, ТРЦ «Львів Форум»

Тернопіль

вул. Танцорова,14

Рівне

вул. Симона Петлюри, 22

Чернівці

вул. Героїв Майдану, 31

Луцьк

вул. Кривий Вал 31, ТРЦ «Центрум», 3-4 поверх

Одеса

вул. Канатна, 22