Чеське консульство - ЗАХІДНИЙ РЕГІОН

ДОКУМЕНТИ ДЛЯ ВІДКРИТТЯ ШЕНГЕН ВІЗИ 
ЧЕСЬКЕ КОНСУЛЬСТВО
 

 

Анкета туриста
(зразок заповнення)
(для підпису)
(приклад)
 

Загальна інформація.

Увага!  Подати візові заяви можливо як за попереднім записом, так і без в усіх Візових Центрах Чеської Республіки в Україні.

Даний перелік необхідних документів відноситься  до типу візи, заявники,які хочуть відвідати Чеську Республіку з метою туризм. 

Дана віза дає право громадянам України та громадянам інших країн, які легально проживають в Україні, відвідати Чеську Республіку протягом обмеженого періоду часу, що не перевищує 90 днів в 180-денний термін.

З 23 червня 2015 року діє правило особистої подачі документів. Усі заявники мають з'явитися до Візового Центру та надати свої біометричні дані- відбитки пальців.

Винятки від зобов'язання надавати відбитки пальців стосуються таких категорій:

·         Діти, молодші 12 років;

·         Особи, у яких фізично неможливо взяти відбитки пальців;

·         Голови держави та члени національних урядів (а також члени їхніх офіційних делегацій та їхні чоловіки/дружини), якщо вони подорожують з офіційними цілями.

Згідно з рішенням, прийнятим Міністерством закордонних справ Чеської Республіки, з 18 квітня 2011р. в третіх країнах, де Чеська Республіка має кілька представницьких органів, заявники можуть подавати заяву на видачу візи тільки в той представницький орган, в рамках консульського округу якого вони мають дозвіл на постійне або тимчасове проживання.

Консульські округи представницьких та консульських установ Чеської Республіки в Україні визначені наступним чином:

1. Консульський відділ Консульства Чеської Республіки в Києві: 

Вінницька, Житомирська, Київська, Кіровоградська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Сумська, Хмельницька, Черкаська, Чернігівська, Донецька, Дніпропетровська, Запорізька, Луганська, Харківська, Херсонська області, а також Севастополь і Автономна Республіка Крим. 

Заявники, які проживають в даних областях, можуть подати документи до Візового Центру м. Київ, Одеса, Харків чи Дніпро.

2. Генеральне Консульство Чеської Республіки у Львові: 

Волинська, Івано-Франківська, Львівська, Закарпатська, Рівненська, Тернопільська та Чернівецька області. 

Заявники, які проживають в даних областях, можуть подати документи до Візового Центру м. Львів, Івано-Франківськ або Ужгород.

 
Звертаємо увагу, що відповідно до вимог Консульства Чеської Республіки, починаючи з 1 квітня 2015р. Візовий Центр буде не в праві приймати документи у заявників, які надають неповний комплект документів. Просимо усіх заявників заздалегідь підготувати повний пакет документів відповідно до обраної візової категорії.
 
Документи приймають лише з описом!
 
Для громадян України та громадян інших країн, які легально проживають на території України, які подають документи на категорію візи «Туризм» список необхідних документів наступний:
 
1. Анкета туриста на шенген візу
 
2. Письмова згода суб'єкта персональних данних
 
3. Анкета для отримання Шенгенської візи консульства Чехії (підписи в пунктах, зразок анкети додається). За неповнолітніх дітей заповнюють батьки або офіційні опікуни. 
 
4. Паспорт або інший проїзний документ. 
  • Паспорт повинен бути наданий в оригіналі.   
  • Копія всіх сторінок з відмітками, а також попередніми шенгенськими візами.
  • Не старше 10 років (продовжені паспорти не приймаються).
  • Термін дії паспорту повинен бути мінімально 3 місяці після закінчення терміну дії візи.
  • Паспорт повинен мати мінімум 2 (дві) вільні сторінки.
  • Копія всіх сторінок з відмітками громадянського паспорта.
 
5. Одна кольорова фотографія.
  • Розмір 35 х 45 мм (80 % обличчя).
  • Білий фон.
  • Зроблена не більше 6 місяців тому назад.
 
6. Підтвердження транспортного засобу (для індивідуальних туристів). 
  • Бронювання автобусних, залізничних або авіаквитків.
  • В разі поїздки на автомобілі: водійське посвідчення міжнародного зразка, документи на транспортний засіб, а також страховка на автомобіль (Грін карта).
 
7. Підтвердження зайнятості / діяльності та доходів.
  • Для працюючих осіб - довідка з місця роботи, в якій вказана посада, заробітна плата за останні шість місяців, дата прийому на роботу і затверджений період відпустки. У довідці має бути вказано ім'я і посаду людину, яка підписала довідку, а також реєстраційні та контактні дані компанії (підпис бухгалтера обов’язково, у випадку відсутності посади бухгалтера – фраза, що на підприємстві посада бухгалтера не передбачена). Додатково може знадобитися трудова книжка (дохід за місяць не менше 3500 грн.). 
Якщо, турист працює у приватного підприємця - просимо долучити до довідки про доходи, копію реєстраційного свідоцтва приватного підприємця.
Якщо турист працює на приватному підприємстві - просимо долучити до довідки про доходи, першу сторінку статуту підприємства.
 
  • Для приватних підприємців - ліцензія, реєстраційне свідоцтво (завірено нотаріально) і оригінал останньої податкової декларації.    
  • Для пенсіонерів - пенсійне посвідчення (оригінал) і документ про розмір пенсії.
  • Для студентів та учнів  – копія  студентського квитка, довідка   від навчального закладу з підтвердженням відпустки. Додатково може знадобитися студентська залікова книжка.
  • Для не працюючих осіб - письмове роз'яснення про фінансове становище заявника, підписане особисто заявником.
 
8. Підтвердження достатніх фінансових коштів для покриття витрат під час поїздки. 
  • Банківський рахунок, який підтверджує достатність і рух коштів за останні 3 місяці
  • Підписані дорожні чеки на ім'я заявника - оригінал і копія, квитанція про купівлю дорожніх чеків.
  • Спонсорство: спонсорський лист, завірений нотаріусом і підтвердження прибутковості спонсора(підтвердження зайнятості + платоспроможність).
  • Сума фінансових коштів повинна становити з розрахунком 60євро /день. 
УВАГА: У разі якщо кошти перебування покриває особа, що запрошує - письмове запрошення від фізичної або юридичної особи з ЧР, завірене поліцією для іноземців.
 
9. Додаткові документи для дітей до 18 років, які подорожують самостійно або тільки в супроводі одного з батьків. 
  • Письмова згода одного / обох батьків (якщо вони не їдуть з дитиною) - документ повинен бути нотаріально завірений, подається оригінал і копія. Рекомендуємо робити нотаріальний дозвіл із коридором мінімум на один місяць. У разі якщо є тільки один опікун, потрібне свідоцтво про народження, судове рішення про опікунство, свідоцтво про смерть або інший документ, який підтверджує реальний стан речей.
  • Копія закордонного і  внутрішнього паспорта батьків.
  • Свідоцтво про народження - оригінал та копія.
  • Діти можуть бути вписані в паспорт батьків до 15 років, в іншому випадку дитина повинна мати свій проїзний документ.
  • Спонсорство: спонсорський лист, завірений нотаріусом і підтвердження прибутковості спонсора(підтвердження зайнятості + платоспроможність).
  • Сума фінансових коштів повинна становити з розрахунком 60євро /день. 
 
Громадянам інших країн потрібно подати реєстрацію або дозвіл на проживання на території України. Даний документ повинен бути дійсний ще 3 місяці після закінчення дії візи. 
 

ВІЗОВІ ЗБОРИ

Регіони

Категорія туристів

Консульський збір

Сервісний збір

Візові центри( місто подачі)

Київський:

Вінницька, Житомирська, Київська, Кіровоградська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Сумська, Хмельницька, Черкаська, Чернігівська, Донецька, Дніпропетровська, Запорізька, Луганська, Харківська, Херсонська області, місто Севастополь та Автономна Республіка Крим.

 

Особи від 26 років

35 євро

18 євро + комісія послуги банку

Київ,

Харків,

Дніпро,

Одеса

Особи віком до 26 років

та пенсіонери

0 євро

18 євро + комісія послуги банку

Львівський:

Волинська, Івано-Франківська, Львівська, Закарпатська, Рівненська, Тернопільська та Чернівецька області

Особи від 26 років

35 євро

18 євро + комісія послуги банку

Львів,

Івано-Франківськ,

Ужгород

Особи віком до 26 років

та пенсіонери

0 євро

18 євро + комісія послуги банку

Консульський  і сервісний збори не повертаються у разі відмови у видачі візи.
Термін оформлення візи становить від 8 до 15 днів з моменту подачі документів в консульство, в окремих випадках до 30 днів.
 
Генеральне консульство має право вимагати будь-які інші документи, які підтверджують дані, зазначені в анкеті, і на підтвердження мети перебування, фінансового, соціального стану та стану здоров'я і т.д. Генеральне консульство також має право викликати заявника на співбесіду.
 
Інформація про консульство/посольство Чеської Республіки в Україні:
 
Посольство Чеської Республіки в Україні:
01901 Київ, Ярославів Вал, 34А
Телефон: +38 044 272 68 00, Факс: +38 044 272 6801
 
Консульський відділ Посольства Чеської Республіки в Києві:
02217 Київ Б.Хмельницького,58
Телефон:+38 044 234 10 05, Факс: +38 044 234 10 07
e-mail: consulate_kyiv@mzv.cz
 
Генеральне консульство Чеської Республіки у Львові:
79057 Львів Антоновича, 130
Телефон: +38 032 2976893,+38 032 2976894
Факс: +38 032 2976896,+38 02372763
e-mail: lvov@embassy.mzv.cz
                                        
Візові Центри Чеської Республіки в Україні:
 
КИЇВ
Адреса:
Площа Спортивна, 1А Бізнес-центр «Гулівер», 8 поверх (вхід в торговий центр) 
Київ, 01001
Premium Lounge Візовий центр: Бізнес центр Гулівер, Вежа Б.
 
ДНІПРОПЕТРОВСЬК
Адреса:
Вул. Барикадна, 15А, Бізнес Центр «Ступені», 1 поверх.
Дніпропетровськ, 49000

ОДЕСА
Адреса:
Вул. Канатна, 22
Одеса, 65014
 
ХАРКІВ
Адреса:
вул. Героїв Праці, 7, 2 поверх, ТЦ ”Караван”
Харків, 61000
 
ЛЬВІВ
Адреса:
вул. Під Дубом 7 б ТРЦ “Форум”

УЖГОРОД
Адреса:
Вул.  Капушанська, 92 
Ужгород, 88000

ІВАНО-ФРАНКІВСЬК
Адреса:
Вул. Короля Данила 37
Івано-Франківськ