Консульство Королівства Нідерландів

ДОКУМЕНТИ ДЛЯ ВІДКРИТТЯ ШЕНГЕН ВІЗИ 
КОНСУЛЬСТВО КОРОЛІВСТВА НІДЕРЛАНДІВ
 
 

 

Вам необхідно подати наступні документи:

  • Одну анкету, заповнену англійською або нідерландською мовами, підписану заявником.
  • Дві нещодавні чіткі якісні кольорові фотографії (35мм х 45мм) паспортного зразку на білому/світлому фоні.
  • Закордонний паспорт або офіційний проїзний документ, дійсний на всій території Шенгенської зони. Термін дії паспорту повинен бути не менше ніж 3 місяці після запланованої дати повернення, а також містити хоча б дві чисті сторінки для візи. Якщо у Вас два або більше закордонних паспортів, потрібно надати всі; також необхідно надати їх повну копію , а  також  повну  копію діючого закордонного паспорта.
  • Якщо Ви не є громадянином України або Білорусі, тоді необхідно подати оригінал та копію дозволу на проживання в Україні, дійсного як мінімум 3 місяці після дати Вашого повернення.
  • Копії всіх сторінок внутрішнього паспорту, ( від 1-ї до останньої сторінок).
  • Страховий поліс, дійсний у всіх країнах Шенгенської зони, протягом всього періоду перебування із сумою покриття 30000 € на випадок термінового медичного обслуговування або репатріації. Заявникам, які подають документи на отримання мультивізи, достатньо надати страховий поліс на термін першої поїздки.
  • Резервація готелю на весь період подорожі
  • Резервація квитків на літак/автобус в обидві сторони, якщо Ви подорожуєте автомобілем – копію зеленої карти на період поїздки, водійських прав та техпаспорту.
  • Недавня довідка з місця роботи, де зазначено дату прийому на роботу, посаду, заробітну плату та причину і термін відсутності. Приватний підприємець повинен подати копію свідоцтва про реєстрацію. Якщо заявник є безробітнім це має бути чітко вказано в анкеті. Студентам потрібно подати наступні документи: копію студентського квитка і довідку з університету, з дозволом бути відсутнім на заняттях; пенсіонерам потрібно надати копію пенсійного посвідчення.
  • Підтвердження платоспроможності: довідка з банку про стан рахунку (видана не раніше ніж за 14 банківських днів до подачі) на суму не менше 34 євро в день на одну особу.

 

Для неповнолітніх, які їдуть без супроводу обох батьків:

  • оригінал і копія нотаріально завіреного дозволу від батьків на виїзд дитини;
  • оригінал і копія свідоцтва про народження;
  • копії внутрішніх паспортів батьків.
  • Нотаріальна заява - по фінансуванню від одного або двох батьків,( де має бути фраза, що дитина на повному фінансовому забезпеченні батьків)

Підтвердження платоспроможності: довідка з банку про стан рахунку (видана не раніше ніж за 14 банківських днів до подачі документів) на суму не менше 34 євро в день на одну особу.

 

Для студентів віком від 18-21 року  денної форми навчання:

  • Лист про зарахування (оригінал) від університету, коледжу, школи, або курсів з наступною інформацією: тип навчання, тривалість, хто покриває витрати
  • Студентський квиток.( копія)
  • Нотаріальна заява - по фінансуванню від одного або двох батьків,( де має бути фраза,що студент на повному фінансовому забезпеченні батьків)
  • Підтвердження платоспроможності: довідка з банку про стан рахунку (видана не раніше ніж за 14 банківських днів до подачі документів) на суму не менше 34 євро в день на одну особу.
Важлива інформація!

Довідка з місця роботи має бути перекладена на англійську чи голландську мову. 
Даний перелік не є остаточним. 
Посольство залишає за собою право попросити надати додаткові документи, якщо буде необхідно.
Консульський  і сервісний збори не повертаються у разі відмови у видачі візи.
 

ВИМОГИ ДО ФОТО

Фотографії повинні відповідати наступним вимогам:

  • Мають бути однаковими та актуальними (зроблені не більше ніж 6 місяців тому);
  • Повинні бути кольоровими, надрукованими на звичайному папері для фотографій;
  • Повинні бути розміром 3,5 на 4,5 см;
  • Обличчя на фотографіях має бути видно повністю (обличчя повинно займати 30-36 мм від підборіддя до маківки);
  • Обличчя на фотокартках повинне бути добре освітлене;
  • Мають бути зроблені без сонцезахисних окулярів;
  • Мають бути зроблені без головного убору або інших предметів, що прикривають голову, окрім головних уборів, що мають обов’язковий релігійний характер;
  • Окуляри не повинні бути тонованими або відбивати світло;
  • Рамка окулярів не повинна прикривати очі;
  • Рот на фотокартці повинен бути закритий.

 

ВІЗОВИЙ ЗБІР

КОНСУЛЬСЬКИЙ ЗБІР ЗА ОФОРМЛЕННЯ ВІЗИ В ЄВРО ДЛЯ ГРОМАДЯН УКРАЇНИ, ВІРМЕНІЇ РЕСПУБЛІКИ МОЛДОВА, РОСІЙСЬКОЇ ФЕДЕРАЦІЇ, ГРУЗІЇ, КОЛИШНЬОЇ ЮГОСЛАВСЬКОЇ РЕСПУБЛІКИ МАКЕДОНІЇ, АЛБАНІЇ, ЧОРНОГОРІЇ, СЕРБІЇ, БОСНІЇ ТА ГЕРЦЕГОВИНИ

КОНСУЛЬСЬКИЙ ЗБІР ЗА ОФОРМЛЕННЯ ВІЗИ В ЄВРО ДЛЯ ГРОМАДЯН ІНШИХ КРАЇН

35

60

ВИД ЗБОРУ

ВАРТІСТЬ

ПРИМІТКИ

Сервісний збір за особу (включаючи 20% ПДВ)

26.20 €

Оплачується в національній валюті (гривнах)

Категорії осіб, які звільняються від сплати візового збору

 

ТЕРМІН РОЗГЛЯДУ ЗАЯВИ

Розгляд справ триває 10 календарних днів з дати подання заяви до Візового Центру. Максимально розгляд справи може тривати 4 тижні. 

В деяких випадках процес розгляду заяви може тривати довше:

Консультація: перед видачею візи громадянам деяких держав Посольство повинно консультуватися з іншими Шенгенськими країнами. Процес консультації може тривати до двох тижнів;

Передача заяви на розгляд національних служб (Міністерства закордонних справ/Служби імміграції та натуралізації): у випадку передачі заяви до Нідерландів для подальшого розгляду, розгляд заяви може тривати до двох місяців.