Іспанське консульство

 

НЕОБХІДНІ ДОКУМЕНТИ ДЛЯ ПОЇЗДКИ В ІСПАНИЮ.

 УВАГА! Термін дії таких документів, як: довідка з роботи, банку, пенсійного фонду, навчання, податкової, чеки з банкомату, чеки про покупку валюти і т.д  СКЛАДАЄ 1 МІСЯЦЬ!

ОСНОВНИЙ ПАКЕТ:

1. ЗАПОВНЕНА АНКЕТА ТУРИСТА  

2. ПИСЬМОВА ЗГОДА CallCenter   

3. АНКЕТА ШЕНГЕН З ПІДПИСОМ ТУРИСТА (підпис у 2-місцях). 

ПОСОЛЬСТВО ІСПАНІЇ В КИЄВІ ІНФОРМУЄ ЗАЯВНИКІВ ПРО НАСТУПНЕ:
а)   Всі формуляри та інформаційні листівки є безкоштовними.
б)   Згідно до  Візового  Кодексу, якщо Ви подаєте  заяву на  отримання Шенгенської візи  в Посольстві Іспанії в
Києві, головною країною призначення Вашої подорожі має бути Іспанія.
в)   Надання фальшивих документів, а також неправдивої інформації може стати приводом для відмови у видачі
візи.
г)   Віза є однією з вимог в’їзду на територію Іспанії, в будь-який момент  прикордонні служби будь-якої країни
Шенгенської угоди можуть просити надати будь-яку додаткову документацію,   особливо ту, яка слугувала
підставою для видачі візи.
д)   Зміна  мети  подорожі  або  зміна  країни  призначення  подорожі,  для  якої  була  надана  віза,  можуть  стати
підставою для анулювання діючої візи і для відмови в отриманні наступних віз в майбутньому.
е)   Заява на отримання візи не може бути подана раніше, ніж за три місяці до дати запланованої подорожі.
ж)   Всі  документи  (окрім  паспортів,  дорожніх  чеків,  банківських  виписок)  подаються  разом  з  перекладом  на
іспанську або англійську мови.
з)   Посольство  Іспанії залишає  за  собою  право  просити  про  надання  додаткових  документів  необхідних для
запобігання відмови у наданні візи.
и)   Додаткові документи, які не були подані заявником під час оформлення заяви на візу,  не прийматимуться
факсом або електронною поштою, якщо це не було попередньо узгоджено.
 
1.   ЗАГАЛЬНІ ВИМОГИ
1.1. ВІЗОВИЙ ЗБІР
Такі категорії заявників звільняються від сплати консульського збору:
а)   Пенсіонери (окрім працюючих пенсіонерів) – за наявності відповідного підтвердження (AFV 2007/840/CE. Ст.
6.4.k); (AFV – Угода про спрощення оформлення віз).
б)   Заявники, яким на момент подачі документів не виповнилось 18 років (AFV 2007/840/CE. Ст. 6.4.n); (AFV –
Угода про спрощення оформлення віз).
в)   Заявникам, віком до 21 року, що перебувають на утриманні батьків, необхідно надати нотаріальну заяву від
батьків, яка підтверджує фінансову залежність від батьків.  (AFV  2007/840/CE. Ст. 6.4.n); (AFV – Угода про
спрощення оформлення віз).
 
1.2. ВІЗОВА ЗАЯВА
а)   Візова заява повинна бути підписана заявником особисто.
б)   У випадку, якщо заявник не досяг повноліття, один із батьків/опікун повинен підписати візову заяву від імені
дитини.
в)   Анкета заповнюється виключно латинськими літерами.
 
1.3. ФОТОГРАФІЯ
1 нещодавно зроблена фотографія паспортного формату (дивитись вимоги до фотографій).
 
1.4. ПАСПОРТ
а)   Закордонний паспорт з мінімальним терміном дії більше трьох місяців з дати повернення.
б)   Ксерокопія сторінок закордонного паспорту з відмітками.
в)   Інші діючі закордонні паспорти (за наявності) в оригіналі і копії їх сторінок з відмітками.
г)   У  випадку,  якщо  попередній  закордонний  паспорт(и)  було анульовано,    необхідно  надати  довідку  з
відповідних органів про його анулювання.
д)   Ксерокопія всіх сторінок з відмітками паспорта громадянина України.
 
1.5. СТРАХОВИЙ ПОЛІС
а)   Медичний страховий поліс, що діє в усіх країнах Шенгенської зони.
б)   Мінімальне покриття 30 000 євро.
в)   Покриття невідкладної медичної допомоги.
г)   Покриття невідкладної госпіталізації.
д)   Покриття репатріації.
 
2.   ДОКАЗИ УКОРІНЕННЯ В УКРАЇНІ
2.1. ПРАЦЮЮЧІ ГРОМАДЯНИ
Працюючі громадяни повинні надати довідку з місця роботи від роботодавця на офіційному бланку компанії з
посиланням  на  реєстраційний  номер,  контактну  адресу  та  прізвище  особи  якою  була  підписана  довідка,  яка
свідчить:
a) Про дату початку трудових відносин.
б) Про посаду в компанії, або
в) Заробітну плату за останні шість місяців.
г) Тривалість відсутності на роботі.
 
2.2. ПІДПРИЄМЦІ І НЕЗАЛЕЖНІ ПРАЦІВНИКИ
a) Реєстрацію компанії.
б) Останню податкову  декларацію.
 
2.3. БЕЗРОБІТНІ
Безробітні подають особисто написану заяву з належною датою та підписом, в якій пояснюють своє фінансове
становище на даний час і вказують на інше укорінення в Україні (сімейні відносини, майно, транспортні засоби та
ін..).
 
2.4. ПЕНСІОНЕРИ
Документ що підтверджує статус пенсіонера в якому вказано щомісячну суму, яку було отримано.
 
2.5. СТУДЕНТИ ТА УЧНІ
Довідка  з  Університету  чи  школи,       в  якій  вказано   дані  заявника,  курс  або  клас,  та  період  запланованої
відсутності.
 
2.6. ІНШЕ
Всі заявники за власним бажанням можуть подавати будь-які інші документи, які підтверджують їх укорінення в
Україні, наприклад, свідоцтво про право власності на нерухомість.
 
3.   ФІНАНСОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ (Наказ 1282/2007, BOE 11/05/2007)
Всі  заявники  повинні  довести  свою  достатню  фінансову  спроможність             покриття  всіх  витрат,    пов’язаних  із
запланованою поїздкою, а також  з  поверненням в свою країну. Для цього заявник  повинен  надати фінансові
документи, що підтверджують наявність засобів існування в розмірі вище 580,77 євро за проживання до 9 днів в
Іспанії.  Ця  сума  буде  збільшуватися  на  64,53  євро  за  кожну  додаткову  добу.  Фінансове  забезпечення  можна
підтвердити, надавши наступні документи:
 
3.1. ВЛАСНІ КОШТИ
Можна засвідчити поданням таких документів:
а)   Витяг із банківського рахунку (з інформацією про всі банківські операції мінімум за останні 3 місяці); або
б)   Дорожні чеки; або
в)   Копія  кредитної  картки  (сторона  з  прізвищем  та  ім’ям  заявника)  разом  із  чеком  з  банкомата,  на  якому
вказаний баланс на рахунку); або
г)   Підтвердження проведення валютно-обмінної операції гривня-євро.
 
3.2. ГАРАНТІЯ ВІД ІСПАНСЬКОЇ СТОРОНИ (ОПІКУН / СПОНСОР)
Виключно  заявниками  може  бути  надана  заява  про  їхнє  фінансове  забезпечення  особами  які  їх  запрошують.
Заява  має  бути  підписана  особою  яка  бере  на  себе  фінансове  забезпечення  ,  в  тексті  заяви  має  бути  чітко
вказано що приймаюча сторона бере на себе обов’язки згідно з наказом PRE/1282/2007 щодо фінансових коштів
для перебування в Іспанії.
 
3.3. ГАРАНТІЯ ВІД УКРАЇНСЬКОЇ СТОРОНИ (ОПІКУН / СПОНСОР)
Виключно заявниками може бути надана заява про їхнє фінансове забезпечення третіми особами в Україні, які
мають  з  заявником  будь-які  родинні  зв’язки.  Заява  має  бути  підписана  особою  яка  бере  на  себе  фінансове
забезпечення  ,  в  тексті  заяви  має  бути  чітко  вказано,  що  ця  особа  бере  на  себе  обов’язки згідно  з  наказом
PRE/1282/2007  щодо  фінансових  коштів  для  перебування  в  Іспанії.  Спонсор  повинен  надати  документи  які
доводять спроможність фінансового забезпечення.
 
4.   ПІДТВЕРДЖЕННЯ НАЯВНОСТІ ЖИТЛА В ІСПАНІЇ
a)   Бронювання готелю.
 
5.   ПІДТВЕРДЖЕННЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ТРАНСПОРТНИМ ЗАСОБОМ
Підтвердження бронювання квитків на літак чи на інший транспортний засіб.
 
6.     МЕТА ПОДОРОЖІ
a)   Бронювання квитків на літак чи на інший транспортний засіб, якщо не вказано у ваучері.
б)   Деталі маршруту подорожі.
 
7.     НЕПОВНОЛІТНІ
Неповнолітні, які їдуть до Іспанії самостійно або у супроводі лише одного з батьків повинні пред’явити:
а)   Оригінал  нотаріально  завіреного  дозволу  від  батьків  чи  опікунів  дитини,  в  якому  чітко  зазначені  дати
подорожі.
б)   Свідоцтво про народження дитини.
в)   Сертифікат чи офіційне рішення про надання батьківських прав чи прав опікуна (тільки для опікунів).
г)   Ксерокопія паспортів батьків чи опікунів.
 
8.     ГРОМАДЯНИ ІНШИХ КРАЇН
Для громадян інших країн необхідно надати ксерокопію посвідки на проживання та дозволу на працевлаштування.
 
Консульський  і сервісний збори не повертаються у разі відмови у видачі візи.
 
ПОСОЛЬСТВО ІСПАНІЇ В КИЄВІ / ВИМОГИ ДО ТУРИСТИЧНОЇ ВІЗИ / VCD001
Оновлено 14/02/2014
ПОСОЛЬСТВО ІСПАНІЇ В УКРАЇНІ У КИЄВІ : вул. Хорива, 46
 Тел:(+38 044) 391-30-24  ,Факс(+38 044) 391-30-25 mail : emb.kiev.cons@maec.es
ВІЗОВИЙ  ЦЕНТР ІСПАНІЇ  У ЛЬВОВІ:
вул. Під Дубом 7 б ТРЦ “Форум”
ТЕЛ (+38) 0 44 594 96 18 (+38) 0 50 117 90 03 mail: info@espvac-ua.com