Посольство Федаративної Республіки Німеччини

 

ПЕРЕЛІК ДОКУМЕНТІВ ДЛЯ ПОДАЧІ ДО ВІЗОВОГО ЦЕНТРА ПОСОЛЬСТВА ФЕДЕРАТИВНОЇ  РЕСПУБЛІКИ НІМЕЧЧИНИ
 
 

 

1. ЗАКОРДОННИЙ ПАСПОРТ.

Підписаний заявником закордонний паспорт, має відповідати наступним вимогам:


- дійсний  3 місяці після дати останнього запланованого виїзду з території країн ЄС;
- містить принаймні дві вільні сторінки (для віз) і виданий не раніше, ніж 10 років тому. У випадку подачі документів на візу для неповнолітньої дитини, вписаної в паспорт одного з батьків/офіційних опікунів, паспорт повинен містити 2 додаткові вільні сторінки для її/його візи;
- у випадку наявності інших закордонних паспортів, їх потрібно долучити до візової анкети (оригінали+копії всіх сторінок). Якщо попередні паспорти були здані або анульовані, необхідно надати внутрішній паспорт з відповідною відміткою і довідку з ВВІР ,якщо паспорт був зданий/вилучений..
- продовжені паспорти до розгляду не приймаються.
- людина, яка змінила прізвище, повинна надати пакет документів на Нове прізвище . Якщо дівчина вийшла заміж і змінила прізвище, то закордонний паспорт на старе (дівоче) прізвище в роботу не приймається.

-повна копія  всіх сторінок закордонного паспорта;

 

2. АНКЕТА.

Заповнюється  інформаційна анкета, на основі вказаних в ній даних заповнюється візова анкета, яку потрібно роздрукувати і підписати. 

 

3.   2 ФОТОГРАФІЇ.

Вимоги до фотографії:
- Повинна бути актуальною (зробленою максимум 6 місяців тому), чіткою та контрастною. Зображення заявника повинно відповідати його теперішньому зовнішньому вигляду, без ретуші або іншого способу коректування. Чітко показувати обличчя (очі, брови, вуха, ніс, підборіддя з обох сторін), верхівку голови, верхню частину плечей, при фотографуванні необхідно дивитися прямо в об'єктив, вираз обличчя має бути нейтральним, рот закритий, волосся не повинно закривати частини обличчя.

- Повинна бути кольоровою та надрукованою на папері високої якості на білому фоні;
- Повинна бути розміром 3,5 х 4,5 см;
- Обличчя повинно становити 80% фотографії;
- Обличчя на фотографії повинно бути видно повністю і займати 30-36 мм від підборіддя до маківки;
- Обличчя на фотографії повинно бути добре освітленим;

- Фото повинно бути зроблене без сонцезахисних окулярів;
- Фото повинно бути зроблене без головного убору або інших предметів, що прикривають голову, окрім головних уборів, що мають обов`язковий релігійний характер;
- При носінні окулярів - додаткові вимоги: окуляри не повинні мати затемнені лінзи, не можуть бути присутні будь-які світлові ефекти; рамка окулярів не повинна прикривати очі;

 

4. Національний загально громадський паспорт повна копія (всіх 16 сторінок), при подачі обов’язково мати оригінал).

 Усі копії повинні бути чітко видно,  не затемнені, без чорних смуг або інших дефектів, .Сторінка з прописка заявника повинна бути чіткою. Якщо прописку видно погано, обов'язково просимо надавати  ОРИГІНАЛ довідки з ЖЕКу про місце прописки заявника

Копія документів ,які засвідчують сімейний стан заявника: копія про народження,одруження,розлучення,смерть.

ДЛЯ ДІТЕЙ до 16 років: копія свідоцтва про народження та  оригінал при подачі документів.

 

5, . СТРАХОВИЙ ПОЛІС

Медичне страхування для подорожуючих має відповідати таким вимогам:
- мінімальна сума покриття полісу медичного страхування – 30 000 Євро;
- поліс медичного страхування має покривати територію всіх країн-членів Шенгенської угоди;
- для оформлення візи необхідно мати медичне страхування, що покриває весь термін перебування у Шенгенському просторі + 15 днів з дня запланованого виїзду з Шенгенського простору;
- всі дані у полісі медичного страхування мають бути надруковані (виписані рукою не приймаються).
- страховий медичний поліс для подорожей повинен бути придбаний у країні громадянства/ проживання заявника;
- оригінал і копія полісу подається разом з візовою заявою.

* Якщо подача у м. Львові, тоді страховий поліс надає туроператор).

 

6.ПІДТВЕРДЖЕННЯ ФІНАНСУВАННЯ ТА ФІНАНСОВОЇ СПРОМОЖНОСТІ ОСОБИ, ЩО ПОДОРОЖУЄ

-актуальна виписка  з банківського рахунку, або відповідно з кредитних карткових рахунків з інформацією про рух коштів за останні 3 місяці Увага! Довідки з банку про стан рахунку без виписок про рух коштів не приймаються.Або,

 

-виписка з карткового рахунку Прокредитбанку із сумою, яка буде в розпорядженні протягом дії візи.(Тільки при оформленні віз з одноразовим в”їздом, як правило у розмірі з розрахунку 45 Євро на добу на одну особу.

Інформацію можна прочитати тут:  http://ua.procreditbank.com.ua/assets/Uploads/tarifi/ukr/information-for-visa-UKR.pdf

 

7.Укорінення в Україні.

Для найманих працівників:

- довідка з місця роботи В оригіналі видана протягом місяця, яка містить повну інформацію : на фірмовому бланку з реквізитами роботодавця ,посада, розмір доходу за останні 6-ть місяців, та фраза про те,що під час відпустки  посада та заробітня плата зберігається. Підпис керівника та бухгалтера.

-довідка від Державної податкової адміністрації за місцем реєстрації про джерела отримання доходів .Цю довідку

необхідно подати тільки, якщо протягом останніх 3-х років не видавалась Шенгенська віза. Зразок довідки можна знайти на веб-сторінці Посольства у розділі „Візи”  www.kiew.diplo.de

.

Для приватних підприємців (оригінал та копія кожного документу):

-документ про реєстрацію Вашого підприємства

-довідка про рух коштів на рахунку Вашого підприємства за останні 3 місяці

- довідка від Державної податкової адміністрації за місцем реєстрації Вашого підприємства про податки та джерела отримання доходів

 

Для пенсіонерів: 

- копія і оригінал пенсійного посвідчення.

- довідка з Пенсійного Фонду про отриману пенсію за останні 6 місяців.

- актуальна виписка  з банківського рахунку, або відповідно з кредитних карткових рахунків з інформацією про рух коштів за останні 3 місяці

-якщо пенсіонер працюючий , подає довідку про доходи- автоматично сплачує консульський збір 35євро

 

 

Для школярів та студентів :

-копія та оригінал свідоцтва про народження

-довідка від навчального закладу (оригінал), з інформацією про звільнення від занять протягом запланованого періоду поїздки

- для студентів копія і оригінал студентського квитка;

-копії національних загальнодержавних паспортів обох батьків ( всіх 16 сторінок)

нотаріально завірена копія (фотокопія) дозволу від батьків якщо дитина до 18 років подорожує без одного або обох батьків.
- У нотаріальному дозволі обов'язково потрібно вказувати терміни і країни поїздки (термін, на який виписується дозвіл для виїзду дитини за кордон повинен охоплювати день перед початком туру і 16 днів після закінчення туру)
-Оригінал  дозволу на вивіз дітей прохання мати при подачі.

- Один з батьків  надає гарантійний  лист про фінансування  з особистим підписом (Не важливо чи батьки подорожують з дитиною. ) До гарантійного листа обов’язково додаються фінансові документи батьків (довідка про доходи+ виписка з банку.)

Гарантійний лист від батьків  пишеться від руки англійською або німецькою  мовою. Документи,які засвідчують родинні зв’язки

У всіх інших випадках, якщо спонсором виступає  третя особа, гарантійний лист має бути завірений нотаріально.

До гарантійного нотаріального листа  треба долучити фінансові документи спонсора( виписка з банку +рух коштів, довідку з місця роботи, копії національног  загальноукраїнського паспорта)

Також можна до пакету документів додати копії документів, підтверджуючих наявність власності (на нерухомість, машину, земельну ділянку і т.д.) 

 

Примітка:

 

 - Депозитні і рахунки не приймається.
 - Залишок коштів із розрахунком 50 євро/день перебування за кордоном.

 

Увага! Представлені документи туристом.які несуть не правдиву інформацію,або є фальшивими можуть привести до відмови у видачі візи і забороні вїзду до Німеччини та інших країн Шенгенської зони
 

Перелік зборів  для відкриття Немецьких Шенген віз

 

 

 

КОНСУЛЬСЬКИЙ ЗБІР ЗА ОДНОГО ЗАЯВНИКА

СЕРВІСНИЙ ЗБІР ЗА ОДНОГО ЗАЯВНИКА 

 

35 євро КОНСУЛЬСЬКИЙ ЗБІР ДЛЯ ГРОМАДЯН УКРАЇНИ, РОСІЇ, МОЛДАВІЇ, ВІРМЕНІЇ,ГРУЗІЇ, А ТАКОЖ ДЛЯ ГРОМАДЯН БОСНІЇ І ГЕРЦОГОВИНИ, АЛБАНІЇ, СЕРБІЇ І МАКЕДОНІЇ.

 20є Сервісний збір за особу (якщо не   потрібно надати біометричні дані)вро

 

21,5є Сервісний збір за особу (якщо потрібно надати біометричні дані).

 
 
 

60є КОНСУЛЬСЬКИЙ ЗБІР ДЛЯ ГРОМАДЯН ІНШИХ КРАЇН

 
 
 

0 євро ВІЗА ДЛЯ ДІТЕЙ ГРОМАДЯН УКРАЇНИ ВІКОМ ДО 18 РОКІВ ТА ІНШИХ ОСІБ ВІДПОВІДНО ДО уГОДИ ПРО СПРОЩЕНИЙ ВІЗОВИЙ РЕЖИМ

 
 
 

 

 

Примітка:

 

Будь-ласка, зауважте, що Сервісний збір оплачується за кожну візову заяву. Це правило стосується також неповнолітніх заявників, які бажають отримати візу в паспорт одного з батьків.

 

Всі вищенаведені збори поверненню не підлягають і можуть бути оплачені готівкою або кредиткої картою в гривнях у касі Візового Центру.

Візовий збір покриває витрати, пов’язані з розглядом документів, не залежно від кінцевого результату.

Вартість збору може змінюватися без попередження.

 

 

Інформація про консульство/посольство/візові центри Федеративної Республіки Німеччина в Україні:
Посольство Федеративної Республіки Німеччина в Україні:

01901 Київ, Б.Хмельницького , 25

Телефон: +38 044 2476800

Факс:  +380442476818

 

Елпошта

nfo@kiew.diplo.de

 

Візові Федеративної Республіки Німеччина в Україні:

 

Київ       вул. Кирилівська (Фрунзе), 60 В

 

Харків   вул. Червоношкільна набережна 18, А

Львів   вул. Під Дубом 7 б ТРЦ “Форум”

Одеса  вул. Канатна, 22

Номер телефону інформаційної лінії: 
(+38) 0 44 594 96 21 або (+38) 0 50 117 90 06)

info@germanyvac-ua.com