Шведське консульство

 

НЕОБХІДНІ ДОКУМЕНТИ ДЛЯ ПОСОЛЬСТВА ШВЕЦІЇ.

 

ОСНОВНИЙ ПАКЕТ

1.Заповнена анкета туриста (обов’язково вказати особистий мобільний номер телефону).

 

2. Закордонний паспорт

термін дії не менше 3-х місяців з дня закінчення поїздки;

наявність 2-х чистих сторінок;

якщо були попередні поїздки до країн Шенгену, потрібно пред’явити копії сторінок старого паспорта(або оригінал,якщо він зберігся);

2-й діючий паспорт також пред’являється в оригіналі в консульство;

продовжені паспорти посольство не приймає.

.

 

3.ВНУТРІШНІЙ ПАСПОРТ- повна копія +оригінал.

у внутрішньому паспорті обов’язково повинні бути штампи про видачу закордонного  паспорта з його номером. Якщо є 2-ва закордонних паспорти,то має бути 2-ва штампи-один про ануляцію старого паспорта , другий про отримання нового - також з відповідним номером. Якщо є два діючих паспорта, то повинні бути два штампи про їх видачу - по одному на кожен з паспортів.

 

4.КОЛЬОРОВА ФОТОГРАФІЯ

( розміром 3,5х 4,5, свіжа зроблена на протязі 3-х місяців,лице повинно займати 80% ,на світлому фоні. Фото не повинно повторюватись на інших візах).

 

5.ФІНАНСОВА ГАРАНТІЯ.( з розрахунку 65 євро в день).

довідка з банку про наявність коштів з уточненням  залишку на  рахунку

(Депозитні рахунки не приймаються) Якщо рахунок картковий, то додатково копія карточки з 2-х сторін ;

або  копія банківської карти + чек з банкомата;

або виписка з банку про рух грошових надходжень за останні 3 місяці.

або квитанція про покупку валюти;

АБО СПОНСОРСТВО  для студентів, школярів, дітей до 18 років, непрацюючих туристів( спонсором може виступати тільки прямий родич);

нотаріально завірена заява про спонсорство ( якщо людина,яка фінансує не їде) в заяві вказують дату поїздки,прізвище ,імя та по батькові спонсора.

довідка про доходи  спонсора ;

фінансова гарантія спонсора ;

копія внутрішнього паспорта ( всіх заповнених ,а також пустих сторінок людини, яка оплачує поїздку);

ксерокопія документів, який підтверджує родинні зв’язки( св- о про народження, розлучення, одруження і т.д.

 

6.ДОКУМЕНТИ ПРО СІМЕЙНИЙ СТАН( ксерокопія свідоцтва про одруження,розлучення,смерті чоловіка/дружини) + оригінал.

 

7.КОПІЇ ДОКУМЕНТІВ ПРО ПРАВО ВЛАСНОСТІ на машину або квартиру( якщо не було шенгенських віз) .

8.Якщо в одного з членів  сім”ї , що проживає в одному номері , є діюча шен ген віза і йому не потрібно відкривати візу,в обов’язковому порядку  необхідно пред’явити копію першої сторінки паспорта та копію діючої візи + сторінки з печатками про в’ їзд та виїзд, про кількість не використаних днів. Бажано пред’явити оригінал паспорта.

 

 

 

ДОДАТКОВО

 

9.ДОКУМЕНТИ ДЛЯ  ПРАЦЮЮЧИХ

Довідка з місця роботи

Довідка оформляється на фірмовому бланку ( де вказується адреса ,контактні телефони ),а також:

посада;

дата прийняття на роботу;

гарантії збереження робочого місця після повернення з поїздки;

вихідні номери  та дата видачі довідки;

розбивка доходів  за останні 6 місяців ( від 3500 грн/місяць);

підпис директора та бухгалтера підприємства, завірена мокрою печаткою.

Якщо посада головного бухгалтера  не передбачена, обов’язково повинна бути фраза «посада головного бухгалтера напідприємстві  не передбачена». Директор підприємства сам на себе не може давати довідку.

При  цьому  обов ‘язково  підпис бухгалтера , або довідка на директора видається за підписами зам.директора і бухгалтера.

 

2. Копія свідоцтва про реєстрацію підприємства-роботодавця!

 

10. ДЛЯ ПРИВАТНИХ ПІДПРИЄМЦІВ.

копія свідоцтва про реєстрацію приватного підприємця + оригінал;

 копія свідоцтва платника податків;

довідка про доходи за останній звітний період з податкової інспекції з мокрою печаткою;

квартальні звіти про доходи за останній звітний період.

 

11.ДОКУМЕНТИ ДЛЯ ПЕНСІОНЕРІВ.

ксерокопія пенсійного посвідчення;

довідка про розмір пенсії с розбивкою за останні 6 місяців.

12.ДОКУМЕНТИ ДЛЯ ДІТЕЙ ДО 18 РОКІВ

Дитячий проїзний документ. Діти можуть бути вписані в паспорт батьків віком до 14 років,фотографія дитини вклеюється в паспорт батьків з 5-ти років.

Довідка з навчання (на фірмовому бланку, адреса, телефон  навчального закладу+ печатка, фраза  про те,що дирекція закладу  не заперечує проти виїзду дитини під час учбового процесу).

Ксерокопія свідоцтва про народження + оригінал.

Оригінал нотаріально завіреного дозволу на виїзд дитини-для дітей,які подорожують без супроводу батьків, або з одним з батьків - нотаріально завірений дозвіл від одного з батьків на поїздку з вказаною супроводжуючою особою( оформляється в державній нотаріальній конторі ).В дорученні фраза «для поїздки до країн Шенгенської  угоди».

Додатково пред’являються копії внутрішніх паспортів батьків.

13.ДОКУМЕНТИ  ДЛЯ СТУДЕНТІВ.

Копія студентського квитка + оригінал .

Довідка з навчання (на фірмовому бланку, адреса, телефон  навчального закладу+ печатка, фраза  про те, що  дирекція закладу  не заперечує проти виїзду студента  під час  учбового процесу).

 

Консульський  і сервісний збори не повертаються у разі відмови у видачі візи.

У випадку подання не повного пакету документів, не точної інформації в анкетних даних, помилок в довідках, написаннях прізвищ, дат,сум і т.д посольство залишає за собою право на технічну відмову у візі без попередження. Після подачі документи донести,або змінити неможливо.

Термін розгляду документів -10 робочих днів.

Термінових віз немає.