Словацьке консульство

ДОКУМЕНТИ ДЛЯ ВІДКРИТТЯ ШЕНГЕН ВІЗИ 
СЛОВАЦЬКЕ КОНСУЛЬСТВО
 
 
 
Документи приймають лише з описом!
 
Для громадян України та громадян інших країн, які легально проживають на території України, які подають документи на категорію візи «Туризм» список необхідних документів наступний:
 
Загальні документи для усіх категорій туристів:
  • Анкета туриста;
  • Письмова згода суб’єкта персональних даних;
  • Закордонний паспорт + копії першої сторінки і всіх шенгенських віз (якщо є від'їзженими або другий діючий паспорт - подається тільки його копія, оригінал передавати не потрібно);
  • 2 кольорові фотографії - розмір 3,5 х 4,5 см (70 % обличчя), на світлому тлі, без куточків і овалу, зроблені не більше 6 місяців тому;
  • Копія загальногромадянського внутрішнього паспорта (всіх заповнених сторінок);
  • Копія свідоцтва про шлюб (про розлучення, про смерть);
  • Фінансове забезпечення - обов'язково: довідка з банку про наявність коштів на рахунку + рух коштів за останні 3-ри місяці (залишок розраховується - 56 євро в день на людину) + копія картки до рахунку, якщо він картковий, або Дорожні чеки на ім’я заявника з його підписом (необхідно надати копії та пред'явити оригінали). В роботу не приймаються депозитні та кредитні рахунки;
  • Копії документів, які підтверджують стабільність фінансового положення (свідоцтва про права володіння на квартиру, будинки, земельні ділянки, автомобілі), якщо є;
  • Копія загальногромадянського закордонного паспорта  чоловіка / дружини, навіть якщо не їде (якщо ні - копія всіх заповнених сторінок загальногромадянського паспорта громадянина України).
 
Додаткові документи для категорій туристів
 
Для працюючих туристів:
  • Довідка з місця роботи із зазначенням посади, окладу з розбивкою на 6 місяців та інформації про збереження за співробітником на період відпустки зарплати і робочого місця (підпис керівника, головного бухгалтера, оригінальна печатка);
 
Для приватних підприємців:
  • Копія свідоцтва про реєстрацію, завірена печаткою приватного підприємця, якщо її немає - завірена нотаріально;
  • Копія патенту або ліцензії;
  • Копія декларації про доходи фізичних осіб, завірена податковою службою за останні 6 місяців або звіти з печаткою податкової за останній квартал (звітний період);
     
Для пенсіонерів:
  • Копія пенсійного посвідчення;
  • Оригінальна довідка з пенсійного фонду про розмір пенсії за останні півроку;
  • У разі, якщо пенсія невелика, і немає фінансових гарантій поїздки, необхідно надати повний пакет документів особи, яка спонсорує поїздку;
 

Для дітей (до 18 років):

  • Дитячий проїзний документ + копії першої сторінки і всіх шенгенських віз (дійсний мінімум 3 місяці після закінчення дії візи). До 15 років діти можуть бути вписані в закордонні паспорти батьків або того з батьків, з ким дитина подорожує (фотографія дитини вклеюється в паспорт батьків з 5 років);
  • Копія свідоцтва про народження. Якщо дитині вже 16 років, копія загальногромадянського внутрішнього паспорта;
  • Копії всіх заповнених сторінок внутрішніх загальногромадянських паспортів батьків;
  • Копія свідоцтва про шлюб батьків;
  • Нотаріальний дозвіл на виїзд закордон та фінансування від одного/обох батьків для дітей віком до 18 р. (фотокопія).
Для підтвердження одноосібних батьківських прав:
  • Довідка  про те, що, запис про батька проведена «зі слів матері»;
  • Рішення суду про позбавлення батьківських прав;
  • Копія свідоцтва про смерть батьків;
У цьому випадку копії вищевказаних документів надаються в консульство, а оригінали пред'являються на кордоні;
  • Довідка з місця навчання (із зазначенням адреси, телефону), підписана директором та завірена печаткою. На період літніх канікул довідка не обов'язкова;
  • Якщо дитина подорожує з батьками зі своїм проїзним документом, до його пакету документів необхідно зробити копії довідок з роботи батьків та їх фінансових документів, а також спонсорський лист від одного або обох батьків (нотаріально завірений);
  • Якщо дитина подорожує самостійно, від одного з батьків (спонсора) необхідні: спонсорський лист нотаріально завірений), оригінальна довідка з роботи спонсора, та фінансові гарантії спонсора;
 
Для студентів:
  • Студенти до 21 року, які навчаються у вищих учбових закладах на стаціонарі подають наступні документи:
  • Довідку з місця навчання і копію студентського квитка;
  • Нотаріально завірений спонсорський лист від батьків;
  • Копію інформаційної сторінки паспортів батьків;
  • Свідоцтво про народження;
  • Підтвердження платоспроможності батьків (довідка з місця роботи з випискою по зарплаті за останні 6 місяців, довідку з банку з випискою руху коштів за останні 3 місяці та залишком на рахунку, крім депозитних та кредитних;
 
Підтвердження фінансування поїздки третіми особами (спонсорство):
  • У разі, якщо поїздку туриста оплачує інша особа, необхідно надати спонсорський лист;
  • Спонсорство має бути нотаріально оформлено;
  • До спонсорського листа слід додати довідку з місця роботи спонсора із зазначенням посади, окладу та реквізитами компанії (підпис керівника, головного бухгалтера, оригінальна печатка);
А також, фінансове забезпечення спонсора - обов'язково:
  • Довідка з банку про наявність коштів на рахунку + рух коштів за останні 3-ри місяці (залишок розраховується - 56 євро в день на людину) + копія картки до рахунку, якщо він картковий, або Дорожні чеки на ім’я заявника з його підписом. Необхідно надати копії та пред'явити оригінали.
  • Якщо спонсор і спонсорований їдуть разом - допускається довідку з роботи і фінансові гарантії докласти до документів спонсорованого в копіях;
  • Копія загальногромадянського внутрішнього паспорта (всіх заповнених сторінок) спонсора.
  • Увага! Всі копії документів просимо відсилати в форматі А4.
Вартість словацьких туристичних шенген віз
 
Регіони
Категорія туристів
Консульський збір
Сервісний збір + Оформлення документів
Візовий центр в Ужгороді:
Лвівська, Закарпатська, Чернівецька, Івано-Франківська, Тернопільська
Візовий центр в Києві:
 
Особи від 18-ти років
35 €.
20 €
Особи до 18 років, та пільгова група (студенти до 21 року, пенсіонери)
0 €
20 €
 
   
                                     
Консульський  і сервісний збори не повертаються у разі відмови у видачі візи.
Термін оформлення візи становить від 8 до 15 днів з моменту подачі документів в консульство, в окремих випадках до 30 днів.
 
Генеральне консульство має право вимагати будь-які інші документи, які підтверджують дані, зазначені в анкеті, і на підтвердження мети перебування, фінансового, соціального стану та стану здоров'я і т.д. Генеральне консульство також має право викликати заявника на співбесіду.
 
Інформація про консульство/посольство Словаччини в Україні:
 
01901 Київ Ярославів Вал,34
Телефон: +38 044 2720310, +38 044 2721310
Факс: +38 044 2723271
 
Koнсульський відділ:
01034 Київ  Паторжинського, 14
Телефон: +38 044 2201203, +38 044 2201204
Факс: +38 044 2201205
 
88000 Ужгород  Локоти,4
Телефон: +38 031261 3495, +38 0312  640666
Факс: +38 0312 640599
e-mail: cq.uzhhorod@mzv.sk
 
Візовий Центр Cловаччини в Ужгороді:
Льва Толстого, 10 Б
Телефон:+38 0312 914100, +38 0312 614050, +38 067 5131521
e-mail: uzhgorod@pony-visa.com.ua