Словенське консульство

ДОКУМЕНТИ ДЛЯ ВІДКРИТТЯ ШЕНГЕН ВІЗИ 
СЛОВЕНСЬКЕ КОНСУЛЬСТВО
 
 

СЛОВЕНСЬКЕ КОНСУЛЬСТВО.

 

1. ЗАКОРДОННИЙ ПАСПОРТ.

Підписаний заявником закордонний паспорт, має відповідати наступним вимогам:


- дійсний 4 місяці після дати останнього запланованого виїзду з території країн ЄС;
- містить принаймні дві вільні сторінки (для віз) і виданий не раніше, ніж 10 років тому. У випадку подачі документів на візу для неповнолітньої дитини, вписаної в паспорт одного з батьків/офіційних опікунів, паспорт повинен містити 2 додаткові вільні сторінки для її/його візи;
- у випадку наявності інших закордонних паспортів, їх потрібно долучити до візової анкети (оригінали). Якщо попередні паспорти були здані або анульовані, необхідно надати внутрішній паспорт з відповідною відміткою або довідку з ОВІРу про його вилучення.
- продовжені паспорти до розгляду не приймаються.
- людина, яка змінила прізвище, повинна надати пакет документів на Нове прізвище . Якщо дівчина вийшла заміж і змінила прізвище, то закордонний паспорт на старе (дівоче) прізвище в роботу не приймається.

-копія  всіх інформаційних сторінок закордонного паспорта;

 

2. АНКЕТА.

Заповнюється  інформаційна анкета, на основі вказаних в ній даних заповнюється візова анкета, яку потрібно роздрукувати і підписати. 

 

3. 2 ФОТОГРАФІЇ.

Вимоги до фотографії:
- Повинна бути актуальною (зробленою максимум 6 місяців тому), чіткою та контрастною. Зображення заявника повинно відповідати його теперішньому зовнішньому вигляду, без ретуші або іншого способу коректування. Чітко показувати обличчя (очі, брови, вуха, ніс, підборіддя з обох сторін), верхівку голови, верхню частину плечей, при фотографуванні необхідно дивитися прямо в об'єктив, вираз обличчя має бути нейтральним, рот закритий, волосся не повинно закривати частини обличчя.

- Повинна бути кольоровою та надрукованою на папері високої якості на білому фоні;
- Повинна бути розміром 3,5 х 4,5 см;
- Обличчя повинно становити 80% фотографії;
- Обличчя на фотографії повинно бути видно повністю і займати 30-36 мм від підборіддя до маківки;
- Обличчя на фотографії повинно бути добре освітленим;

- Фото повинно бути зроблене без сонцезахисних окулярів;
- Фото повинно бути зроблене без головного убору або інших предметів, що прикривають голову, окрім головних уборів, що мають обов`язковий релігійний характер;
- При носінні окулярів - додаткові вимоги: окуляри не повинні мати затемнені лінзи, не можуть бути присутні будь-які світлові ефекти; рамка окулярів не повинна прикривати очі;

 

4. Копія українського паспорту (всіх 16 сторінок), при подачі обов’язково мати оригінал.

 Усі копії повинні бути чітко видно, що не затемнені, без чорних смуг або інших дефектів, .Сторінка з прописка заявника повинна бути чіткою. Якщо прописку видно погано, обов'язково просимо надавати ОРИГІНАЛ довідки з ЖЕКу про місце прописки заявника

ДЛЯ ДІТЕЙ до 16 років: копія свідоцтва про народження та  оригінал при подачі документів.

 

5, . СТРАХОВИЙ ПОЛІС* 

Медичне страхування для подорожуючих має відповідати таким вимогам:
- мінімальна сума покриття полісу медичного страхування – 30 000 Євро;
- поліс медичного страхування має покривати територію всіх країн-членів Шенгенської угоди;
- для оформлення візи необхідно мати медичне страхування, що покриває весь термін перебування у Шенгенському просторі + 15 днів з дня запланованого виїзду з Шенгенського простору;
- всі дані у полісі медичного страхування мають бути надруковані (виписані рукою не приймаються).
- страховий медичний поліс для подорожей повинен бути придбаний у країні громадянства/ проживання заявника;
- оригінал і копія полісу подається разом з візовою заявою.

* Якщо подача у м. Львові, тоді страховий поліс надає туроператор).

 

ФІНАНСОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ:

6, ТУРИСТИ УСІХ КАТЕГОРІЙ( ПРАЦЮЮЧІ,ПРИВАТНІ ПІДПРИЄМЦІ, ПЕНСІОНЕРИ, БЕЗРОБІТНІ,

СТУДЕНТИ ) ОБОВ'ЯЗКОВО НАДАЮТЬ ДОВІДКУ З БАНКУ ПРО ЗАЛИШОК КОШТІВ НА ПОТОЧНОМУ АБО КАРТКОВОМУ РАХУНКУ (з розрахунку 50 Євро на один день перебування за кордоном), також копії пластикових банківських карток).

7. Для працюючих:

 

оригінал довідки про доходи за останні 6 місяців з розбивкою зарплати по місяцях, з вказанням окладу і посади, термін роботи на даній посаді, підтвердження збереження посади на час відпустки,; довідка на фірмовому бланку, повинна містити всі реквізити даного підприємства, підпис бухгалтера та керівника підприємства При відсутності посади бухгалтера , фраза « посада бухгалтера на підприємстві не передбачена».

довідка банку про наявність поточного рахунку, з вказанням дати відкриття, стану рахунку на момент видачі довідки.


Для приватних підприємців:

нотаріально завірена копія свідоцтва про реєстрацію СПД.

-довідка з податкової про доходи за звітний період,або оригінал  декларації за звітний період.

- довідка з банку про наявність поточного рахунку, з вказанням дати відкриття, стану рахунку на момент видачі довідки.

 

Для пенсіонерів: 

копія і оригінал пенсійного посвідчення.

довідка з Пенсійного Фонду про отриману пенсію за останні 6 місяців.

довідка з  банку про наявність поточного рахунку, з вказанням дати  відкриття, стану рахунку на момент видачі довідки.

Для неповнолітніх (школярів):

- оригінал довідки з місця навчання.

- копія свідоцтва про народження (для дітей до 18 років+ оригінал.

- копія українського паспорта для дітей від 16 років (всіх 16 сторінок)+ оригінал.

-  копія внутрішнього паспорту обох батьків (всіх 16 сторінок).
нотаріально завірена копія (фотокопія) дозволу від батьків якщо дитина до 18 років подорожує без одного або обох батьків.
- У нотаріальному дозволі обов'язково потрібно вказувати терміни і країни поїздки (термін, на який виписується дозвіл для виїзду дитини за кордон повинен охоплювати день перед початком туру і 16 днів після закінчення туру)
-Оригінал  дозволу на вивіз дітей прохання не передавати, тільки фотокопію.

- Один з батьків  надає нотаріальну заяву про фінансування  з особистим підписом (Не важливо чи батьки подорожують з дитиною. ) До гарантійного листа обов’язково додаються фінансові документи батьків (довідка про доходи+ виписка з банку.)

 

 Для студентів
довідка з місця навчання, яка підтверджує факт навчання даної особи в даному навчальному закладі, дані відносно  курсу/класу і спеціальності.

копія і оригінал студентського квитка.

документи, які підтверджують наявність фінансової забезпеченості.

 

Примітка:

 

 - Депозитні і кредитні рахунки не приймається.
 - Залишок коштів із розрахунком 50 євро/день перебування за кордоном.
 

У випадку якщо заявник не має власних фінансових ресурсів (або їх недостатня кількість), його фінансові витрати може гарантувати інша фізична особа (наприклад батьки, діти, чоловік або дружина, брат, або сестра).

У такому випадку особа, яка покриває витрати, надає наторіальну заяву про покриття витрат, в довільній формі з особистим підписом . До гарантійного аркуша фізичної особи потрібно додати документи, які підтверджують наявність доходу; родинні зв’язки і український паспорт спонсора (всіх 16 сторінок).

Також можна до пакету документів додати копії документів, підтверджуючих наявність власності (квартира, машина, земельна ділянка і т.д.) 

Перелік зборів  для відкриття Словенських Шенген віз

 

КОНСУЛЬСЬКИЙ ЗБІР ЗА ОДНОГО ЗАЯВНИКА

СЕРВІСНИЙ ЗБІР ЗА ОДНОГО ЗАЯВНИКА 

 

35 Євро* (Віза для громадян України, Російської Федерації, Молдови, Вірменії та Грузії, відповідно до Угоди про спрощений візовий режим)

25,2 євро

 

Сервісний збір сплачується в національній валюті з врахуванням ПДВ 20% у касі Візового Центру.

 
 

60 Євро* (Для громадян інших країн, відповідно до Візового Кодексу)

 
 

0 Євро (Віза для дітей, громадян віком до 18 років та інших осіб, відповідно до Угоди про спрощений візовий режим)

 
 
 

 

Візові збори визначені Угодою про спрощений візовий режим між країнами Європейського Союзу та Україною, Російською Федерацією, Грузією, Вірменією та Молдовою. Для громадян інших країн візові збори визначені Візовим Кодексом Європейського Союзу.

 Усі збори не підлягають поверненню не залежно від прийнятого рішення.

Термін розгляду справи від  7 до 15 робочих днів  не враховуючи день подачі і видачі  документів, в окремих випадках до 30 днів.

Посольство  має право вимагати будь-які інші документи, які підтверджують дані, зазначені в анкеті, і на підтвердження мети перебування, фінансового, соціального стану та стану здоров'я і т.д. Посольство  також має право викликати заявника на співбесіду.



Інформація про консульство/посольство Словенської Республіки в Україні:

 

Посольство Словенії в Україні:

01030 Київ, Б.Хмельницького , 48,4 поверх

Телефон: +38 044 585 23 30 Факс: +38 044 585 23 43

e-mail: vki@gov.si

Консульський відділ:

Телефон: +38 044 585 23 32 Факс: +38 044 585 23 42

e-mail: vki@gov.si

 

Візові Центри Республіки Словенії  в Україні:

 

Київ            Спортивна площа, 1А    Торгово-розважальний комплекс «Гулівер», 8 поверх

Харків   вул. Героїв Праці, 7

Торгово-розважальний комплекс «Караван»

Одеса вул. Канатна, 22

Львів Вул. Під дубом, 7Б, 2 поверх

Торгово-розважальний комплекс «Львів Форум»

Дніпро вул. Карла Маркса, 22, ТДЦ «Атріум»

e-mail: info.siuk@vfshelpline.com