Наш офіс розташований в самому центрі старовинного міста Львова, біля міської ратуші, каплиці Боїмів і пам’ятника королю Данилові Галицькому. Від залізничного вокзалу до нас можна доїхати на трамваї № 1, 9 (вихід на Площі Ринок), від автовокзалу – маршрутним таксі № 3А (вихід на Галицькій площі), від аеропорту – маршрутне таксі № 48 (вихід на вул. Князя Романа).

Останні пости

(093) 170-44-99
м. Львів, вул. Братів Рогатинців, 12/10
office@gal-cruise.com.ua
17 років на туристичному ринку України

м. Львів, вул. Братів Рогатинців, 12/10
office@gal-cruise.com.ua

Вітамінне Егейське море: дивовижна користь для здоров’я

Всі ми чули про користь вітамінів А, В і С, але є ще один вітамін, плоди якого ви, ймовірно, вже пожали, навіть не підозрюючи про це. Йдеться про вітаміни моря.

Користь морської води для здоров’я стала широко документуватися ще в стародавній Греції, коли античні лікарі призначали морські ванни, щоб допомогти вилікувати стану, які вони називали «меланхолією» і «селезінкою» (що, на думку сучасних вчених, вважається «надлишок чорної жовчі, який робить людей замкнутими, пригніченими, обережними або примхливими ».

У наші дні багато хто проводить більшу частину літніх канікул у моря: тіло загоряє під яскравими променями сонця, а наше волосся стають жорсткими від морської солі, ми граємо на пляжі і, найчастіше, покриваємося тонким шаром білого або золотистого піску – і все це, повірте, нам тільки на користь!

Отже, завдяки древнім грекам, ми знаємо, що пляжний відпочинок корисний для душі, але яка користь для фізичного здоров’я від моря?
Давайте розберемо шість головних переваг перебування на морі.

Отит, ГРВІ

Ви часто знаходите себе в змученому стані від всіляких сезонних вірусів? Можливо, настав час відправитися на море! Дослідження показали, що іригація в носі (коли ви промиваєте ніс солоним розчином, таким як вода з моря) може допомогти як при запаленні, так і при інфекції пазух. Також морська вода може допомогти позбутися раз і назавжди від отитів, аденоїдів і респіраторних захворювань.

Дихальна система

Вам навіть не потрібно занурюватися в море, щоб скористатися його перевагами. Одне грецьке дослідження, в якому розглядалися переваги використання солоного повітря для серферів, які страждають на муковісцидоз, показало, що солоне повітря допомагає очистити легені пацієнтів, при цьому деякі учасники дослідження навіть знижували свою залежність від певних антибіотиків.

Загальне самопочуття

Ми всі знаємо про переваги активного морського відпочинку, але грецькі доктора пояснюють, що серфінг – це щось більше, ніж просто спорт!

Коли мова йде про фізичне і психічне здоров’я, ви не можете мати одне без іншого. Вони дійсно взаємопов’язані, і щоб жити добре, душа і тіло повинні бути в гармонії.

Серфінг – це спорт високої інтенсивності, який змушує організм виділяти в мозку позитивні ендорфіни. Це, в поєднанні з фізичними перевагами серфінгу, як активного відпочинку, робить його ідеальним, що сприяє загальному самопочуттю організму.

Шкіра

Наша шкіра може також отримати вигоду з впливу солоної води. Відділення дерматології університету Аристотеля в Салоніках провело дослідження переваг магнію, який є поширеним мінералом в морській воді, і виявило, що він не тільки покращує шорсткість і запалення шкіри, але і робить її зволоженою і ніжною.

Серотонін

Пасивний відпочинок на пляжі або плавання в морській воді – це чудове заняття, яке допоможе вам увійти в той стан, який психологи називають «станом блаженства» або «щастям», що безпосередньо пов’язано з виробленням гормону радості, дофаміну і серотоніну.

Психологи, які стоять за феноменом, відомим, як теорія «стану потоку», пов’язаного з відчуттям «занурення в діяльність», запевняють, що хімічні і електричні шляху в нашому мозку змінюються, відчуваючи цей «потік». Деякі психологи використовують серфінг в якості терапії для зміцнення психічного здоров’я та благополуччя. Берегова лінія діє як бар’єр від злетів і падінь, які життя може кинути на нас, і дозволяє нам в даний момент практикувати усвідомленість на хвилях і на воді.

Коричневий жир

Наші тіла зберігають два типи жиру – коричневий і білий. Білий жир, як правило, є результатом споживання зайвих калорій, і великі кількості цього типу жиру пов’язані з багатьма хронічними захворюваннями (особливо, коли білий жир зберігається навколо області живота). Однак коричневий жир генерує тепло, спалюючи калорії, і люди з великою кількістю коричневого жиру краще справляються з холодними температурами. Таким чином, ми повинні прагнути до скорочення накопичення білого жиру і збільшення накопичення коричневого жиру – ось де і може допомогти море. Дослідження показали, що плавання в холодній воді (у воді менше семи градусів) може бути стратегією збільшення коричневого жиру – і, отже, може допомогти запобігти ожирінню.

Готуємося стрибнути в хвилі цього літа? Не забуваємо, що Греція – найкращий варіант морського відпочинку, так як майже 82% пляжів Батьківщини Богів нагороджені іменитими еко-лейблом «Блакитний Прапор» за чистоту і екологічність.

Leave a Reply: