Наш офіс розташований в самому центрі старовинного міста Львова, біля міської ратуші, каплиці Боїмів і пам’ятника королю Данилові Галицькому. Від залізничного вокзалу до нас можна доїхати на трамваї № 1, 9 (вихід на Площі Ринок), від автовокзалу – маршрутним таксі № 3А (вихід на Галицькій площі), від аеропорту – маршрутне таксі № 48 (вихід на вул. Князя Романа).

Останні пости

(097) 977-67-16
м. Львів, вул. Братів Рогатинців, 12/10
office@gal-cruise.com.ua
17 років на туристичному ринку України

м. Львів, вул. Братів Рогатинців, 12/10
office@gal-cruise.com.ua
Image Alt

Екскурсійні та паломницькі автобусні тури в Італію

Італія – прекрасна країна, яка незмінно привертає увагу туристів. І не дивно – тут зосереджено майже 70% світової культурної спадщини. Італія щедра та гостинна, приїхавши сюди одного разу, ви обов’язково постараєтеся повернутися знову.

Довідник туристу:

Погода і клімат

Клімат на більшій частині Італії – субтропічний середземноморський, на півночі – перехідний до помірного. Літо сухе та спекотне, середні температури липня від +20 до +28 ° C, при південному вітрі підвищуються до +40. Зима м’яка, середні температури січня від 0 ° C на півночі країни до +12 на Апеннінському півострові та островах. Сніг тримається лише у горах.

Транспорт

національна мережа залізниць пов’язує міста країни. Густіша мережа на півночі країни. Міжміська автобусна мережа доповнює залізничну. Вона обслуговує переважно ті райони країни, де немає залізниць. Міжнародні автобуси комфортні. У містах усі зупинки автобуса робляться на вимогу. Квитки на міський автобус можна придбати в газетних чи тютюнових кіосках, а в автобусі їх потрібно компостувати. Таксі можна замовити по телефону з готелю, бару, ресторану, телефону-автомату. Самотнім жінкам вдаватися до автостопу не рекомендується.

Гроші

В Італії офіційна грошова одиниця – євро. Обмінювати гроші вигідніше у банку, ніж у готелі та магазинах. Час роботи банків дуже короткий з 08.45 до 13.45 та з 15.00 до 16.00.

Чайові

В Італії заведено давати чайові. Якщо ви зайшли в бар випити філіжанку кави або склянку соку і не збираєтеся провести тут час, то не поспішайте сідати. За столиком кава і сік обійдуться вам удвічі дорожче.

Корисні номери телефонів

Поліція (карабінери)-112
Швидка допомога-113
Пожежна охорона-115
Екстрена медична допомога-118

Свята

01.01 – Новий Рік

06.01 – Хрещення Господнє чи Бефана

31.03 – Великдень

01.04 – Ангельський понеділок

25.04 – День звільнення від фашизму

01.05 – Міжнародний день праці

02.06 – День Республіки

15.08 – Успіння, “Феррагосто”

01.11 – День усіх святих

25.12 – Різдво католицьке

31.12 – Новий рік

Митниця

Допускається безмитне ввезення:

300 цигарок
2 л міцних спиртних напоїв або 5 л вина
50 мл парфумів або 250 мл туалетної води
ліків – для особистої потреби
При купівлі дорогоцінного каміння, творів мистецтв та археологічних цінностей поцікавтеся у продавця про дозвіл на вивіз із Міністерства образотворчих мистецтв.

Пляжі

Пляжі на Адріатичній рів’єрі Італії – муніципальні. Пляжі діляться на ділянки та віддаються в оренду приватним підприємцям. Кожна ділянка має свій “баніно” – пляжний доглядач, який стежить за порядком і чистотою, стягує оплату за користування парасольками та лежаками. За місцевими правилами, перші 5 метрів пляжу від кромки води – безкоштовні. Ви можете безкоштовно засмагати тут на рушнику. Вартість користування лежаком складає від 4 € на день. Лежак разом із парасолькою – 10€. “Сімейний пакет” – 2 лежаки та парасолька – обійдеться в 15€. У розпал сезону на деяких пляжах лежаки, що знаходяться на першій лінії від моря, можуть йти за подвійним тарифом. Хочемо попередити любителів нічної романтики: перебувати на муніципальних пляжах з 1 години ночі до 5 години ранку в Італії заборонено законом. Пляжі патрулюються поліцією, на порушників накладають чутливий штраф – близько 300 євро.

Кухня

італійська кухня дуже різноманітна: венеціанські креветки, римське печеня теляча, міланське «різотто», сир «моцарелла» з молока буйволиці, меч-риба і, звичайно ж, «паста» (різні макаронні вироби). Поспішаємо попередити вас, що паста для італійців – це не гарнір, а повноцінна страва. Ресторанів, піцерій, тратторій – безліч. Надворі завжди вивішують меню. Італійцям немає рівних у приготуванні морозива та кави.

Шопінг

магазини працюють з 8.00 до 13.00 та з 15.30 до 20.00. У понеділок та неділю всі магазини закриті. Частина магазинів працює у суботу до обіду. В Італії частку тіньової та «сірої» економіки припадає до 50 % обсягів виробництва, широко розвинене ухилення від сплати податків. З метою боротьби з цим явищем діє закон «про допомогу в незаконному ухилянні від податків». При оплаті товарів чи послуги закон зобов’язує покупця у магазині, відвідувача у ресторані вимагатиме податкову квитанцію (ricevuta fiscale). Поширена система сезонних знижок, особливо взимку та навесні. З 7 січня до 1 березня в Італії загальний розпродаж!

Мова

Офіційна мова держави – італійська, на півночі часто говорять німецькою, в туристичних містах і місцях без проблем можна говорити англійською, іноді спілкування відбувається і ламаною російською мовою, більшість магазинів відомих брендів мають у своєму штаті російський персонал

Релігія

Релігія: Католицизм. Окрім католиків, в Італії є прихильники та інших конфесій, але їх небагато.