Наш офіс розташований в самому центрі старовинного міста Львова, біля міської ратуші, каплиці Боїмів і пам’ятника королю Данилові Галицькому. Від залізничного вокзалу до нас можна доїхати на трамваї № 1, 9 (вихід на Площі Ринок), від автовокзалу – маршрутним таксі № 3А (вихід на Галицькій площі), від аеропорту – маршрутне таксі № 48 (вихід на вул. Князя Романа).

Останні пости

(093) 170-44-99
м. Львів, вул. Братів Рогатинців, 12/10
office@gal-cruise.com.ua
17 років на туристичному ринку України

м. Львів, вул. Братів Рогатинців, 12/10
office@gal-cruise.com.ua
Image Alt

Тури в Болгарію

Автобусні тури в Болгарію

Львів - Сонячний Берег - Львів Дати виїздів: 30.08 - 210€ (Все…
10 днів
2+


Незважаючи на те, що для багатьох відпочинок у Болгарії — це море і пляж, країна має також багату культуру і давню історію, яка відображена в архітектурі, традиціях і життєвому устрої людей. Незабутньою буде прогулянка мальовничими вуличками невеликих болгарських містечок — середньовічна архітектура і затишна атмосфера притягують не тільки туристів, але і художників зі всього світу.

Цінителі історії можуть відвідати грандіозну відреставровану фортецю в Велико Тирново, древні монастирі й монументи, а також античний амфітеатр у Плодіві.

Довідник туриста

Кухня Болгарії

Будьте обережними — болгарська кухня багата гострими спеціями.

Варто спробувати  болгарські національні страви з сиру і кислого молока. Дуже популярними є «сирени» — запечені в горщику сир, яйце і помідори, а також «таратор» — холодний суп з кислого молока, огірків і цибулі. Однак незмінне традиційне блюдо — це шопський салат, до складу якого входять помідори, запечений перець, огірки, бринза і соняшникову олію. До шопского салату прийнято подавати 50 гр справжньої сливової ракії. Ракію — національний напій болгар, який являє собою особливий вид фруктового бренді, готують і в домашніх умовах, і в громадських закладах. Ракія може бути сливовою, виноградною, яблучною, абрикосовою — всього офіційно налічується понад 23 видів.

Болгарія також є країною по-справжньому якісного вина — тут не буває підробок. У країні сертифіковано 153 сорти вина, скуштувати які можна і в готелі, і в ресторані, і навіть у горах.

Довідник туристу:

Погода і клімат

Прекрасний клімат. У Болгарії добре відпочивати і взимку, і влітку. Влітку болгарські курорти вибирають через м’який клімат і чорноморські пляжі. Тут майже завжди сонячно, але при цьому ніколи не буває виснажливої спеки. Пляжний сезон в Болгарії досить тривалий: з травня по жовтень. На морі завжди легкий морський бриз, температура не більше +30 градусів, температура води +26. Теплі води Чорного моря біля узбережжя Болгарії відрізняються зниженим вмістом солей: вони не спричинять подразнення навіть на найбільш чутливій шкірі. Взимку середня температура в горах близько -5 градусів, але деколи може опускатися і до -30. Товщина снігового покриву сягає 2 м.

Влітку туристи приїжджають на пляжний відпочинок. Берегова лінія Болгарії довжиною 378 км розділена на північну і південну. І в тій, і в іншій частині є популярні курорти. Так, на півночі знаходиться місто-порт Варна, Албена і знамениті Золоті Піски. Південь – це Бургас, Сонячний Берег, Несебр і Созополь.

Зима – час для гірськолижного спорту. Знамениті гірськолижні курорти: Банско, Боровець, Пампорово, Вітоша – все більше і більше набирають популярності. Відпочити на курорті можна досить дешево, тому з кожним роком приплив туристів і любителів гірськолижного спорту тільки збільшується.

Транспорт

На території Болгарії знайшли високий рівень розвитку всі види транспорту, що забезпечує внутрішні міські й міжміські перевезення. Міський транспорт представлений автобусами, тролейбусами і трамваями, в столиця Болгарії, місті Софія є метро, ​​що складається з двох ліній.

На найвищому рівні міський транспорт в Софії. Рухомий склад практично весь оновлений, на маршрутах курсують комфортабельні автобуси та інші види транспорту. В інших містах країни ситуації складніше – автопарк представлений застарілими автомобілями. Незважаючи описані раніше відмінності, весь транспорт як правило дотримується розкладу як всередині міст, так і за їх межами. Крім автобусів великої місткості по дорогах курсує безліч маршруток.

Загальна протяжність залізних доріг в Болгарії становить 6600 кілометрів. Ціни на проїзд в поїздах різних класів, а їх в країні два – пасажирський і експрес, невисокі. У випадку транзитного проїзду через країну рекомендується купувати квитки на потяги міжнародних перевізників – проїзд в них дорожче, але і комфорт вище. Проблем з придбанням квитків як правило немає за винятком, курортних напрямків (Варна, Бургас).

На території Болгарії розташовується двісті чотири аеропорти. Статус міжнародного мають всього три – вони розташовані в містах Софія, Варна і Бургас. Цей вид переміщення по країні відносно недорогий – вартість квитків не перевищує 80 $ (акційні знижки в сезон можуть досягати 50%), однак на інших видах транспорту переміщення по території країни буде коштує істотно дешевше.

За акваторії омиває Болгарію Чорного мору і протікає через її територію Дунаю курсує безліч видів туристичних суден, катерів та інших плавальних засобів. Вартість проїзду на цьому виді транспорту в 2 рази вище ніж на автобусному.

Гроші

Болгарський лев – національна валюта Болгарії. Один лев становить 100 стотинок. Лев був введений в обіг в 1880 році з золотим вмістом на рівні французького франка – 0,290323 г. У готівковому обігу перебувають банкноти номіналом 1, 2, 5, 10, 20, 50, 100 левів, також монети номіналом 1, 2, 5 , 10, 20, 50 стотинок. Міжнародне позначення грошової одиниці – BGN. З 1999 року курс лева, прив’язаний до євро.

Чайові

При оплаті рахунку в ресторані, кафе, барі, таксі, якщо ви залишилися задоволеними, прийнято залишати 8-10% від рахунку. Прийнято також давати чайові покоївкам у готелях.

Посольства і консульства

Посольство Болгарії в Україні в Києві

Адреса
01023, Київ, вул. Госпітальна, 1
Телефон
(+ 38-044) 246-76-72, 246-72-37, 235-22-02
Факс
(+ 38-044) 235-51-19

Е-mаil
embuln@i.kiev.ua

Час роботи
Понеділок – п’ятниця 9: 00-13: 00, 14: 00-17: 30

ПОСОЛЬСТВО УKРАЇНИ В РЕСПУБЛІЦІ БОЛГАРІЯ

Адреса:
1618, Софія, ЖК “Овча Купел”, вул.Боряна, 29
ТЕЛЕФОН: (8 10 3592) 955 94 78
ФАКС: (8 10 359 2) 955 52 47
E-mail: emb bg@mfa.gov.ua, puvrb@mbox.contaсt.bg

Телефон швидкої допомоги – 150
Телефон пожежної служби – 160
Телефон поліції – 166
Телефон дорожньої поліції – 165
Ці телефони набираються без оплати з будь-якого таксофона (телефону-автомата), мобільного телефону.

Митниця

 Туристи,які подорожують до Болгаріїі будуть проходити митний контроль на Україно-Румунському кордоні та Румунсько-Болгарському пропускному пункті.

При в’їзді на територію Румунії громадян України письмовому декларуванню підлягає ввіз таких речей:

а) наявну суму у готівці, що дорівнює або перевищує суму, еквівалентну 10.000 євро на одну особу;

б) лікарських препаратів, що містять наркотичні або психотропні речовини, біологічних матеріалів з потенціалом масового зараження, хімічних речовин, токсичних продуктів;

в) зброї та боєприпасів, вибухових, радіоактивних, ядерних та стратегічних продуктів.

Культурні, історичні або художні цінності можуть бути задекларовані в письмовій формі при ввезенні до країни, що дозволить їх вивезення з країни без додаткових дозволів.

Недекларування або помилкове декларування може призвести до кримінальної відповідальності та конфіскації відповідних речей.

Безмитний ввіз товарів/речей дозволяється за наступних умов:

– їх ввезення повинне мати епізодичний характер;

– їх призначення виключно для особистого використання, членів сімей або в якості подарунка.

Якість і кількість цих товарів не повинні свідчити про те, що вони ввозяться для продажу.

Дозволяється ввозити без митних податків та акцизів наступні види товарів:

а) особисті речі, наприклад: одяг, взуття, туалетні приналежності, особисті ювелірні вироби, фотоапарати і відеокамери, аксесуари, переносні музичні інструменти, портативні радіоприймачі, портативні телевізійні пристрої, особисті портативні комп’ютери;

б) спортивні товари;

в) тютюнові вироби, у такій кількості:

– 40 сигарет;

– 100 сигарилл (сигари вагою не більше 3 грамів кожна);

– 50 сигар;

– 250 грамів курильного тютюну.

г) алкогольні вироби, у такій кількості:

– 1 літр алкогольних напоїв та спиртних напоїв з концентрацією алкоголю більше 22%, або неденатурованого етилового спирту більше 80%;

– 2 літри алкогольних напоїв та спиртних напоїв з концентрацією алкоголю менше 22%;

– 4 літри вина;

– 16 літрів пива;

д) різні товари, крім тих що згадані в пунктах а) – г), загальною вартістю 430 євро на одного пасажира на перевезення повітряним та морським сполученням, та 300 євро для іншого транспортного сполучення.

е) паливні вироби, що містяться в стандартному баку автомобіля і кількість палива до 10 літрів в переносному контейнері.

УВАГА! Подорожуючим молодше 17 років не надається ніяких винятків для тютюнових виробів, алкоголю та алкогольних напоїв.

Пляжі

Гостинна Болгарія давно завоювала славу сімейної здравниці. Туристи з малюками люблять місцеве довге літо, тепле море і м’який пісочок на пляжах. Однак вимоги до пляжного відпочинку можуть бути різними. Комусь хочеться відпочивати на безлюдному березі, інші підшукують місце з широким переліком послуг. Щоб відпочинок на пляжах Болгарії приніс очікуване задоволення, пропонуємо огляд пляжів на популярних сімейних курортах цієї країни.
Головна розкіш країни – протяжна смуга пляжів уздовж узбережжя Чорного моря. Тут є як раз ті умови, які підшукують для відпочинку сім’ї з дітьми: берег, покритий піском, пологий вхід у воду, хороша інфраструктура. Практично на будь-якому курорті пляж буде мати обладнану шезлонгами платну зону і місце для бажаючих грітися на сонечку безкоштовно.

Всі пляжі в країні є муніципальними, і про догляд за прибережною зоною піклується влада (іноді до прибирання долучаються готелі які стоять біля моря). Найчистіші пляжі Болгарії відзначені «блакитним прапором». Цю престижну нагороду вже який рік отримують пляжі Албени, Несебра, Сонячного Берега.

 

Невелике виключення з правила про доступність пляжів для всіх відпочиваючих – курорт Дюні. Розкішним піщаним пляжем на території заповідника можуть користуватися тільки ті, хто проживає в тутешньому готельному комплексі. Більшу частину постояльців готелів Дюні складають сім’ї з дітьми.

Високу оцінку туристів також отримав пляж Іраклі. Він розташований в охоронюваній заповідній зоні далеко від галасливих курортів, тому вважається ідеальним місцем для відокремленого відпочинку. Як правило, для відпочинку з дітьми вибирають упорядковані пляжі, де є охорона, рятувальний пост, зона з тіньовим навісом, кафе, туалети, душ. Але і дикі пляжі Болгарії можуть стати хорошим місцем для того, щоб насолодитися сонцем і морськими купаннями. Дикі ділянки узбережжя часто розташовані поблизу с обладнаними пляжами, як, наприклад, в Несебрі, Созополі або Дюні.

Кухня

Будьте обережними — болгарська кухня багата гострими спеціями.

Варто спробувати  болгарські національні страви з сиру і кислого молока. Дуже популярними є «сирени» — запечені в горщику сир, яйце і помідори, а також «таратор» — холодний суп з кислого молока, огірків і цибулі. Однак незмінне традиційне блюдо — це шопський салат, до складу якого входять помідори, запечений перець, огірки, бринза і соняшникову олію. До шопского салату прийнято подавати 50 гр справжньої сливової ракії. Ракію — національний напій болгар, який являє собою особливий вид фруктового бренді, готують і в домашніх умовах, і в громадських закладах. Ракія може бути сливовою, виноградною, яблучною, абрикосовою — всього офіційно налічується понад 23 видів.

Болгарія також є країною по-справжньому якісного вина — тут не буває підробок. У країні сертифіковано 153 сорти вина, скуштувати які можна і в готелі, і в ресторані, і навіть у горах.

Шопінг

Недорогий шопінг. У Болгарії можна успішно поєднати відпочинок з шопінгом. У місцевих магазинах і бутіках ціни на брендові товари нижчі приблизно на 20-30%. Придивіться до сувенірної продукції та національних товарів: лляні скатертини, парфуми з болгарської Долини троянд, унікальні вироби зі срібла, кераміка ручної роботи, шкіряний одяг, аксесуари – все хорошої якості.

Головний місцевий сувенір – ракія (болгарська горілка). У магазинах завжди є великий вибір. Ще один “істинно болгарський” алкогольний напій – мастика з присмаком трави алтейка. Один з кращих сортів – мастика Peristera міцністю 42 градуси.

Мова

Незважаючи на те, що державною мовою є болгарська, на всіх курортах обслуговуючий персонал знає російську, англійську, німецьку та французьку мови. Тому ви можете сміливо спілкуватися російською мовою. Принаймні основна частина дорослого населення непогано нею володіє.

До того ж російська і болгарська мови мають багато спільного. Вивіски, цінники та іншу потрібну друковану інформацію теж можна зрозуміти: у Болгарії використовуються кириличні букви. А привітність і гостинність болгар зроблять ваше перебування в країні легким та комфортним.

Релігія

Основна релігія в Болгарії – православ’я. Історія Болгарії нерозривно пов’язана з нашою країною. Тому менталітет болгар дуже схожий на наш. Тож ви легко зможете знайти спільну мову з місцевими жителями