Наш офіс розташований в самому центрі старовинного міста Львова, біля міської ратуші, каплиці Боїмів і пам’ятника королю Данилові Галицькому. Від залізничного вокзалу до нас можна доїхати на трамваї № 1, 9 (вихід на Площі Ринок), від автовокзалу – маршрутним таксі № 3А (вихід на Галицькій площі), від аеропорту – маршрутне таксі № 48 (вихід на вул. Князя Романа).

Останні пости

(093) 170-44-99
м. Львів, вул. Братів Рогатинців, 12/10
office@gal-cruise.com.ua
17 років на туристичному ринку України

м. Львів, вул. Братів Рогатинців, 12/10
office@gal-cruise.com.ua
Image Alt

Тури в Словенію

 

Словенія – унікальна у своєму роді країна-виняткова різноманітна. Країна  розташована в центрі Європи  на перехресті трьох геологічних регіонів : Альп , Середземномор’я і Паннонської низовини.
Гірські  вершини , круглий рік покриті снігом , гора Триглав – національний символ Словенії , що знаходиться в однойменному заповіднику , мальовничі долини , найчистіші озера , бурхливі річки , фантастичні водоспади , печери – рай для скелелазів , любителів гірських лиж , рафтингу .
Унікальність Словенії полягає в тому, що покатавшись на лижах в Альпах , ви вже через 2-3 години можете зануритися в блакитні води Адріатичного моря і позасмагати на пляжах Копер , Ізола , Пірана і Порторож .

Корисні поради:

Площа 20 273 кв.км

Населення 2 061 085 чол.

Столиця  Любляна

Державна мова Словенська

Основна релігія  Католицизм

Грошова одиниця  євро (EURO)

Часовий пояс  CET (UTC+1)

Літній час   CEST (UTC+2)

 

Транспорт:

Незважаючи на свої розміри, Словенія має дуже велику мережу автомобільних доріг і залізничних колій. Завдяки цьому в кожен куточок країни можна дістатися громадським транспортом: автобусом, швидкісним поїздом або аналогом нашої електрички.

Залізничний транспорт

Особливістю залізниць є те, що часто, для прокладки повноцінної гілки туди / назад недостатньо місця і шлях прокладається тільки один, незважаючи на це по країні існує розвинена мережа швидкісних європейських поїздів Інтерсіті. Друга особливість це наявність, в гірській місцевості, величезної кількості невеликих мостів, містків, віадуків і тунелів які доповнюють мальовничу картину природи, на яку дивишся з вікна вагону  неспішного поїзда.

Автобусний транспорт

Другим розвиненим громадським транспортом є автобус. Туди куди не доїде поїзд, обов’язково доїде автобус. У всіх великих містах існують локальні автобусні маршрути і приміське сполучення, а всю Словенію об’єднують міжміські автобусні перевезення.

Відомо, що транспорт ходить за розкладом, незалежно від того, міський це маршрут або міжміський. Розклад і маршрути, а також вартість проїзду та проїзних, тимчасові зміни в русі – все можна знайти в інтернеті.

Міжнародний аеропорт

Міжнародний аеропорт у столиці Словенії. Розташований поблизу села Згорний Брник, за 24 км на північний захід від Любляни та за 9 км на схід від Краня поруч з автодорогою від Краня до Менгеша. Є базовим аеропортом для словенської авіакомпанії Adria Airways.

Обмін валют.
У банках можна обміняти іноземну валюту та подорожні чеки , відкрити рахунки, оформити грошовий переказ та здійснювати платежі.
В будні дні банки працюють з 8:30 до 12:30 та з 14:00 до 17:00.
Гроші можна також обміняти в обмінних пунктах в готелях, на автозаправних станціях, в бюро подорожей, універсамах та численних обмінних конторах.

інформація про щоденні курси іноземної валюти розміщена на веб-сайті Банку Словенії:
www.bsi.si/en

Довідник туристу:

Погода і клімат

На північному-заході Словенії простягаються Альпи, вони займають понад 40 відсотків суходолу. На північному-сході знаходиться Панонська низовина, схід займає Динарська височина, а захід – Середземноморське узбережжя. Зважаючи на таку строкатість природних зон, клімат тут також варіюється. На узбережжі на початку жовтня сонце прогріває повітря до 26-28 градусів, а воду в Адріатичному морі – до 23-24 градусів! Ближче до гір стає прохолодніше, особливо ввечері, часом різниця температури між узбережжям і гірськими районами складає 10-15 градусів.

Транспорт

Найзручніший і найдешевший спосіб дістатися з точки А у точку Б на території Словенії – автобус. Можна скористатися й потягами. Також можна орендувати автомобіль – в Словенії доволі розгалужена мережа автопрокату Ви можете винайняти авто, наприклад, на кордоні з Італією, проїхати всю країну і залишити його на кордоні з Угорщиною. Ще один спосіб подорожування країною – автостоп, але це, як то кажуть, на свій смак і ризик. Разовий проїзд автобаном на легковому авто коштує приблизно 7 євро, тижнева картка обійдеться у 16 євро, а річний абонемент – всього у 100 євро. Але  є  й альтернативні дороги з безкоштовним проїздом. Усі дороги першокласні. Навіть сільські вулиці, на яких заледве розминаються два зустрічних авто, вкриті якісним асфальтом. На автобанах кожні 2 км встановлені телефонні апарати для виклику допомоги

На сучасних та комфортабельних поїздах та електричках в Словенії можна добратися до практично  кожного  туристичного місця призначення. Добрий залізничний зв’язок є також з іноземними країнами: в Словенію можна приїхати прямими поїздами з Італії,  Австрії,  Угорщини та Хорватії. Подорожувати поїздом зручно та недорого.

Словенський національний авіаперевізник «Adria Airways» пропонує регулярні рейси у всі головні міста Европи. Любляна має прямий повітряний зв’язок з Франкфуртом, Мюнхеном, Віднем, Цюріхом, Брюсселем, Парижем, Барселоною, Лондоном, Дубліном, Манчестером, Амстердамом, Копенгагеном, Москвою, Сплітом, Скоп’є, Сараєво, Охрідом, Тіраною, Тель-Авівом, Подгоріцею, Пріштіною та Стамбулом.
Піранська бухта – це вигідний початковий пункт для подорожей по Адріатиці. На словенському узбережжі Адріатичного моря любителів морського туризму чекають сучасні пристані для яхт в Порторожі, Копері та Ізолі (в Ізолі працює спеціальний яхт-центр для технічного обслуговування морських судів). На  всіх пристанях працюють паливно-заправні станції. Паливно-заправні станції знаходяться також в Пірані та Ізолі. На словенському березі круглий рік працюють прикордонні пункти в Копері та Пірані, а з травня по жовтень працює також прикордонний перехід в Ізолі.

Гроші

Валюта Словенії – євро. Обміняти банкноти інших  країн чи дорожні чеки можна в банках, на пошті чи безпосередньо в готелі. В банку за операцію з вас візьмуть 1% комісійних, а ось в інших місцях доведеться віддати 5% від обмінюваної суми. У дорогих ресторанах, готелях та магазинах можна скористатися кредитною карткою, але далеко не скрізь приймають іноземні картки, тому спершу переконайтеся, що зможете розрахуватися  своєю.

Зв’язок

Пошта години роботи: в будні дні з 8:00 до 18:00, в суботу з 8:00 до 12:00.
У великих містах поштамти працюють вечером та в неділю. Таксофони працюють на магнітних картках, які можна придбати в поштових відділеннях або газетних кіосках.
E-mail: info@posta.si
Код виходу на міжнародну телефонну лінію – 00, а міжнародний код Словенії – 386.
www.telekom.si/en
Майже вся територія країни покрита сигналом мобільного зв’язку, а словенські оператори мобільного зв’язку працюють по роумінгу з більшістю європейських та світових операторів.

Поліція: 113
Пожежна охорона: 112
Швидка допомога: 112
AMZS (Автомото Союз Словенії): 1987

Свята

1 та 2 січня Новий рік
8 лютого День Прешерна, Свято словенської культури
Великдень ( Великодні неділя та понеділок)
27 квітня День Повстання проти окупантів
1 та 2 травня Свято міжнародної солідарності трудящих
25 червня День Республіки
15 серпня Успіння Пресвятої Богородиці
31 жовтня День Реформації
1 листопада День поминовення покійних
25 грудня Різдво
26 грудня День незалежності

Посольства і консульства

Посольство Республіки Словенія

Вул. Богдана Хмельницького 48, 4-ий поверх
UA-01030 Київ
УкраїнаТел.:   +38 044 585 23 30
Факс:  +38 044 585 23 43
E-mail: vki(at)gov.si Посол:Наташа Прах

Посольство України в Республіці  Словеніїя:

Адреса: Теслова 23, 1000 Любляна.

Телефон: +386 (1) 421 06 04 Гаряча лінія Посольства: +386 31 702 765. !!! Прохання телефонувати виключно в разі загрози життю чи загибелі громадян України !!!Факс: +386 (1) 421 06 03

Ел. пошта: emb_si@mfa.gov.ua

Веб-сайт: slovenia.mfa.gov.ua Посол: Микола Кириченко

Митниця

Іноземні громадяни можуть вільно ввозити і вивозити ііноземну валюту. Сума понад 3 000 USD (всього можна приватно ввозити до 9 900 USD) повинна бути задекларована, декларація складається у двох примірниках. . Ввезення алкогольних напоїв, тютюнових виробів і деяких інших товарів лімітується. Дозволено безмитне ввезення 40 сигарет або 250 г тютюну, до літра міцних спиртних напоїв або двох літрів вина, до 50 г духів або 0,25 л туалетної води, а також ліків та інших медикаментів  в  кількості, необхідній для забезпечення особистих потреб. Заборонено ввезення нелегально виданих друкованих матеріалів. При вивезенні обов’язковому митному контролю підлягають зброя, предмети старовини і мистецтва, вироби із золота і дорогоцінних металів. Вивіз пам’ятників культури заборонений.

Пляжі

Морське узбережжя Словенії простягається всього на 46,6 км вздовж   Трієстської  затоки. Проте воно щільно   всіяне різноштибовими готелями – як дорогими, так і доступними. До слова, тут немає приватних готелів, як в Україні, –  всі   вони або у державній, або в акціонерній власності. Пляжі зазвичай платні, бо відносяться до того чи іншого готелю, але можна прилаштуватися й на дурняка безпосередньо на набережній. На пляжах існує поняття сієсти, тобто з 12 до 17 години ви  не  зможете скористатися лежаками та парасольками.

Кухня

Культ їжі в Словенії – окрема історія. У місцевих ресторанчиках подають не тільки естетично гарні страви, але   й дуже смачні, до того ж – відносно недорогі. На узбережжі надають перевагу рибі та морепродуктам. У горах залюбки їдять овочі та страви з  м’яса.

П’ють переважно місцеве вино, пиво і зрідка щось міцніше, зазвичай настояне на меді, фруктах  чи травах. Цікаво виглядає найвідоміший із місцевих спиртних напоїв – лікер “Плетершка грушка”. Це – груша, вирощена безпосередньо у пляшці й настояна на бренді. Цей  лікер виготовляють монахи-картезіанці.

Варто відвідати

ЛЮБЛЯНА – столиця Словенії, невелике, але дуже гарне місто, розташоване на обох берегах ріки Любляниці, нараховує близько 280 000 жителів. На правому  березі ріки розкинулося Старе місто, на лівому – парадні будинки минулого століття. Любляна зачарує Вас вже після першої прогулянки по вуличках старої частини міста, знаменитою красою різностильних фасадів стародавніх будинків, оформленням порталів і барочних двориків. Маленькі будинки середньовічної частини міста тісняться між пагорбом, на якому стоїть замок, і рікою Любляницею.

Місто  Піран – перлина Адріатичного узбережжя – розташоване на півострові Істра. Воно дуже нагадує італійські середньовічні міста. Зрештою, це не дивина, адже з X століття воно було одним із  міст Венеційської республіки. Тут чудово збереглися пам’ятки середньовічної венеційської архітектури і немає жодної сучасної споруди. У  Пірані настільки вузенькі вулички, що сусіди з будинків навпроти можуть спокійно перемовлятися, визираючи зі своїх вікон. У курортному містечку Порторож, що адміністративно вважається передмістям  Пірана, знаходиться єдиний у Словенії СПА-курорт. Тут дотримуються 900-річних традицій з використання природних джерел – сланцю, солинського багна, солі, термомінеральної та морської води.

Копер – “головне місто Істри” Це невеличке містечко колись було островом, але рів між ним і континентом засипали ґрунтом, і утворився півострів. Копер так само скидається на одне з міст Італії – стільки тут італійського духу і колориту, зокрема безліч архітектурних пам’яток часів Венеційської республіки. На площі імені  Тіто з палацом Претора можна випити філіжанку кави й помилуватися довколишніми краєвидами.

У Словенії є чимало термальних курортів майже з тисячолітньою історією! У містечку Раґашка Слатіна знаходиться один із найгарніших лікувальних центрів Європи – Терме Раґашка, де пацієнтів лікують унікальною мінеральною водою. Теплі мінеральні джерела, а також єдина у своєму роді чорна термальна вода є у містечку Моравске Топліце.

Ця каламутна вода із запахом нафти піднімається на поверхню майже із півтори тисячі метрової глибини і має температуру +72ºС! А в Терме Зрече, що знаходиться на північному-сході Словенії, можна суміщати гірськолижний відпочинок із термальним оздоровленням.

У Постойні знаходиться Постойнська Яма – це славнозвісні карстові печери, вік яких обчислюється 500 000 років!  Вони простягаються на 20 км. Археологи виявили, що люди бували у цих печерах ще 50 тисяч років тому. У 1872-мі році тут була збудована перша залізниця. Щоправда туристична стежка дозволяє оглянути лише п’яти кілометровий відрізок карстових печер.

Пред’ямський замок, що стоїть на висоті 123 метри на прірвою, був споруджений у XII столітті. Внаслідок військових дій він час-від-часу руйнувався, але у 1570 році його було відреставровано, і в тому вигляді він зберігся донині Половина приміщень  Пред’ямського замку знаходяться безпосередньо у скелі. Тут знімався фільм “Обладунки Бога” з Джекі Чаном у головній ролі. Щороку тут відбуваються лицарські турніри.

Блед – невелике туристичние містечко в північно-західній частині Словенії в 60 кілометрах від Любляни. Курорт унікальний тим, що тут є все для хорошого і приємного відпочинку: гори з озером, що створюють особливий мікроклімат, термальні джерела, інфраструктура, яка задовольняє смакам навіть найвибагливіших туристів, пам’ятки, які не дозволять занудьгувати.

Озеро Блед – те, заради чого сюди щороку приїжджає багато  романтичних пар, сімей з дітьми і просто завзятих мандрівників. Неймовірно красиве, з прозорою водою фантастичного бірюзового кольору і зі своєю родзинкою, завдяки якій його не сплутаєш ні з яким іншим: у центрі водойми розташований мініатюрний острів з церквою Успіння Діви Марії. Можна годинами сидіти на лавочці біля берега і насолоджуватися цим чарівним пейзажем і заспокійливими звуками дзвонів, що доносяться з острова. Ще одна визначна пам’ятка, яка є окрасою курорту – Бледський замок, розташований на вершині 130-метрової кручі над озером. Піднявшись нагору, можна помилуватися прекрасним видом на околиці курорту, відвідати історичний музей, середньовічну аптеку, майстерню друку (можна навіть спробувати древнім способом надрукувати своє ім’я на папері), винний льох, ресторан і кафе. Замок зовсім недавно відсвяткував свій 1000-річний ювілей і є одним з найдавніших в Словенії.

Словенія – дуже європейська, чиста та зелена країна. Тут живуть виховані і надзвичайно гостинні люди. Туди варто їхати. Тому не гайте часу  збирайтеся у подорож до Словенії, де можна відпочивати круглорічно.